Beste houdingen voor kinderen om te relaxen

Het mooie aan kinderen is dat ze zo flexibel zijn. Je hebt ongetwijfeld wel eens de foto’s gezien van baby’s die op hun buik met de knietjes tot de borst liggen te slapen. Dit houden kinderen tot op late leeftijd vol. Je moet als volwassene bijna een professionele yogi zijn om dit te kunnen evenaren. Toch zien we wel steeds meer problemen bij kinderen ontstaan doordat ze in verkeerde houdingen zitten. Hoe dit kan? Door het steeds verder toenemende aantal uren dat zij op een beeldscherm doorbrengen. Kinderen met nek, schouder en rugklachten neemt toe. Er zijn manieren om dit te voorkomen? Hoe jij dit op een speelse wijze voorkomt bij jouw kleine? Lees snel verder.

Natuurlijke houding

Het belangrijkste bij een kind is dat je de natuurlijke houding van het lichaam bevordert. Dit doe je door niet te veel gekunstelde ingrepen te doen. Een voorbeeld voor een goede tool voor jouw kleine is bijvoorbeeld een hangmat. Er zijn hele inheemse stammen (zonder nek- en rugklachten!) die hun hele leven zo doorbrengen. Het voordeel aan een hangmat is namelijk dat je automatisch de natuurlijke vorm van het lichaam volgt. Iets wat belangrijk is voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen.

Investeer in een hangmat

Daarnaast is een hangmat ook voor kinderen een heerlijke plek om even helemaal tot rust te komen. Geef ze een stripboek, zet een luisterboek op of ga samen in de hangmat bijkletsen. Je zult zien dat een hangmat een relaxte uitwerking heeft op je kind. De tweepersoons hangmat is dan ook een aanrader voor een kind, hier kunnen namelijk broertjes en zusjes samen in chillen maar ook een ouder-kind moment is snel gecreëerd.

Binnen en buiten

Het voordeel van een hangmat is ook dat het overal past, zowel binnen als een hangmat voor in de tuin. Het neemt weinig ruimte in beslag. Ook in een klein huis met alleen een balkon past een hangmat. Je kunt het namelijk eenvoudig bevestigen maar ook weer verwijderen. Daarnaast is een hangmat een voordelige tool, niet te vergelijken met een grote zitzak van een kwalitatief hoogwaardig merk.

Kortom, een kind is nog volop in ontwikkeling. Kwalitatief goede spullen is voor de groei dan ook zeer belangrijk. Investeer hierin door deze voor je kinderen aan te schaffen. Dat deze spullen altijd duur moeten zijn? Zeker niet. Ook kwalitatief goede spullen kunnen al voordelig geprijsd zijn!