Een hangmat voor iedere plek

Een hangmat alleen geschikt voor een tropisch strand tussen twee palmbomen in? Zeker niet! De hangmatten van vandaag de dag kunnen werkelijk altijd en overal opgehangen worden. Van binnen tot buiten en boven tot onder. Hoe je een hangmat speels, trendy én relaxt gebruikt? Dat lees je in deze blog.

Hangmat in de tuin

Een hangmat in de tuin heeft vele voordelen, maar ook enkele nadelen. Er ontstaat zonder twijfel meteen gekibbel wie er in de hangmat mag liggen op zonnige dagen. Het is immers de ultieme manier van tot rust komen, lekker liggen in een hangmat. Een hangmat heeft als grote voordeel dat hij zich vormt naar de houding van jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat je altijd in een houding ligt die fijn aanvoelt én past bij jouw lichaam.

Daarnaast neemt een hangmat weinig ruimte in, het is immers zo op te hangen maar ook weer te bevestigen. Tenminste wanneer je kiest voor een hangmat met een goed bevestigingsmechanisme. Geen bomen in je tuin waar je de hangmat tussen kunt bevestigen? Kies dan voor een hangmat met standaard. Deze zijn stevig genoeg om zelfs een tweepersoonshangmat aan op te hangen.

Hangmat op het balkon

Zelfs de kleinste balkons zijn geschikt voor een hangmat. Doordat ze makkelijk te bevestigen én verwijderen zijn, is het de ideale toevoeging aan jouw balkon of dakterras. In tegenstelling tot een loungebank of tuinset staat een hangmat immers nooit in de weg. Op een dakterras of balkon is altijd wel ruimte om de hangmat te bevestigen. Kortom, een hangmat kan altijd!

Hangmat binnen

Een hangmat is veelzijdig in gebruik. Dus ook wanneer de regen tegen de ramen spat kun jij in de hangmat hangen, namelijk gewoon binnen! Een hangmat past in ieder interieur doordat ook binnenshuis hij eenvoudig op te hangen en weer te verwijderen is. Ook in een kinderkamer is een hangmat een super leuke tool. Kinderen zijn er dol op om lekker een boekje te lezen in de eigen hangmat.

Kortom, een hangmat kan eigenlijk altijd en overal. Naast bovenstaande opties hebben we het nog geen eens over een hangmat in een tuinhuis of onder een overkapping gehad. Een laatste tip wanneer jij even niet meer weet waar je je hangmat moet ophangen; bestel meerdere haken wanneer jij voor een hangmat gaat. Dan kun je de plek waar jij in je hangmat gaat uitrusten lekker afwisselen.