Een klein balkon volop benutten? Dit is onmisbaar!

Niet iedereen heeft de luxe van een grote buitenruimte. Zeker in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mag je je al gezegend voelen als iets van een eigen buitenruimte hebt. Een klein balkon of stadstuintje kan dan al een verademing zijn op zonnige dagen. Het is bij een kleine buitenruimte de kunst om elke centimeter volop te benutten. Een beetje creativiteit én de juiste spullen zijn dan alles wat je nodig hebt. Hier vind je op een rijtje wat onmisbaar is bij een klein balkon.

Lekker hangen op het balkon

Een hangmat is echt het item wat jij nodig hebt wanneer je een klein terras of balkon hebt. In tegenstelling tot een lounge set neemt een hangmat op balkon weinig plek in maar staat het wel garant voor de nodige ontspanning. Een hangmat is daarnaast eenvoudig te plaatsen, maar ook weer op te bergen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat hij alleen aanwezig is wanneer je hem echt nodig hebt. Ook staat een hangmat super zonnig in de zomer én is hij ook binnen te gebruiken. Kortom, een hangmat biedt garantie voor vele relaxte uren. Zowel binnens- als buitenshuis!

Aan de wand

Natuurlijk wil je ook wat groens in je tuin of balkon. Grote plantenbakken zijn dan wellicht geen goed idee, deze nemen onnodig veel ruimte in beslag. Hier zijn creatieve oplossingen voor in de vorm van plantenbakken aan de wand of leuke klimop stellages. Er zijn genoeg groene oplossingen zonder dat je hier de grond voor hoeft te gebruiken.

Inklapbaar

Iets wat we ook steeds vaker zien, is de opklapbare tafel. Deze hang je tegen een wand met een scharnier omhoog. Zodra je hem gaat gebruiken, klap je hem eenvoudig naar beneden. Net als de hangmat gebruik je dit dus ook alleen als je daadwerkelijk nodig hebt. Dit scheelt veel ruimte en zorgt ervoor dat je zowel kunt eten aan tafel in je tuin of balkon, maar ook kunt relaxen in een hangmat. Zo is alles mogelijk, ook in een kleine buitenruimte. Kortom, tel je zegeningen met de kleine tuin die jij bezit. Haal er alles uit wat erin zit met het gebruiken van de juiste tools. Zo zul jij geen zonnestraal meer missen!