NIETS WORDT IETS.

NIETS WORDT IETS.

Vanmorgen onder de douche, tussen slapen en waken, hangend aan de douchekop, vroeg ik me af, hoe ik deze boodschap voor ‘t voetlicht kon krijgen op de website. Kletterend warm water over mijn lijf en VERDER NIETS brachten me bij onderstaande. Het kwam tot me OMDAT IK STIL STOND. Het doet me denken aan mensen die peinzen en antwoorden vinden in de file. Schijnbaar onbelangrijke momenten waarop “HET” er ineens is.
‘Niets’ is ineens ‘iets’ geworden.  

Management 1.0

Management van schreeuwend “Meer! Sneller! Harder!” ligt achter ons. Gelukkig. Management waarbij zicht is op de medewerker, balans gezocht wordt tussen privé en werk, dat is het nieuwe credo. Juist de balans tussen in- en ontspanning, actief en in-actief. Maar dat gaat niet vanzelf.

Niet lui, maar ziek.

In 2016 ontstond maar liefst 36% van het ziekteverzuim door werkstress en 1 miljoen Nederlanders had last van (verschijnselen van) burn-out. Als Directie is het dan ook, meer dan ooit, nodig om het verschil te maken voor uw medewerkers. De oplossing is even eenvoudig als complex. Stilstaan en naar jezelf durven kijken.

Te lui (of te bang) om enveloppen open te maken?

Niets doen is lastig. Want dan kom je tot stilstand. Doorgaan zijn we gewend. Het is ons aangeleerd. Met niets doen kom je ook in aanraking met delen in jezelf waar je liever niet mee in aanraking wil komen. Die “enveloppen” maken we liever niet open. Voelen en ervaren dat sommige zaken toch niet zo goed gaan als het aan de buitenkant wel lijkt. Toch is het wel belangrijk “de enveloppen van het leven” wel open te maken”. Dat is stap 1. Kop in zand lost immers sowieso niets op?!

Help medewerkers lui zijn.

Voelen en ervaren is dus moeilijk. Help de medewerkers daarbij. Nodig ze uit stil te gaan staan; moedig ze aan de enveloppen open te maken. Dat is de eerste en wellicht belangrijkste stap in het vergroten van het gewenste hogere rendement.

Lui op vakantie.

De zomerborrel – vlak voor de zomervakantie is zo’n moment waarop directie het verschil kan maken. Een klein moment groot maken. Nodig ze uit van de vakantie te genieten. Nodig ze uit compleet stil te gaan staan. Nodig ze uit hun persoonlijke enveloppen open te maken.

Niet ziek maar lui.

Om uw medewerkers het iets makkelijker te maken; bedank de medewerkers voor hun inzet, betrokkenheid en professionaliteit, maar bovenal, geef ze een hangmat en een boodschap mee om te ontspannen. “Ga in de hangmat die ik je meegeef!  Relax en kom uitgerust terug. Open je eigen enveloppen en start het nieuwe seizoen weer met frisse energie.”

Hangmat van de zaak.

De hangmat wordt gemaakt in de kleuren van uw organisatie. Natuurlijk van biologisch katoen en natuurlijk krijgen de fabrieksarbeiders een eerlijk loon. Tenslotte gaat € 1 per hangmat naar het kindertehuis in Colombia. Niet alleen de collega zelf heeft hiervan plezier, ook de partner en kinderen wordt een moment van rust gegund. De investering bedraagt ongeveer drie tientjes per medewerker, per hangmat. Om de kosten hoeft u het “niets doen” dus niet te laten.

Hennug an, en rap ‘n beetje!

Het is nog lang geen hangmattenweer. Klopt. Maar een hangmat in de kleuren van uw organisatie produceren en uit Colombia hier naar toe te laten komen, vraagt enige voorbereidingstijd. Aarzel niet, reageer op dit artikel, stuur m door naar “de baas” of neem contact op, we liggen actief voor u klaar in de hangmat! 038-4250420 of info@luilak.nl.