Goed herstel na een work-out? Dé tools!

Sporten en trainen zijn ontzettend belangrijk voor het ontwikkelen van een fit en gezond lichaam. Veel mensen in de sportschool willen graag mooie resultaten behalen zoals een sixpack of afgetrainde benen, zij zijn dan ook geneigd om iedere dag tot het gaatje te gaan. Ze trainen wat af en gunnen zichzelf geen moment rust. Op het eerste gezicht lijkt dat een succesformule voor snel resultaat, maar niets is minder waar. Vaak resulteert dit in een vermoeid lichaam waarbij de kans groot is dat er een blessure optreedt. De ervaren sporter weet dan ook als geen ander dat rust en herstel minstens zo belangrijk zijn dan een goede training. Maar hoe doe je dat; goed herstellen? Hierbij enkele tools die je kunnen helpen.

Doe als de topsporter

Wie wel eens een dagboekje van een topsporter heeft gelezen valt al snel één ding op. Wat een saai leven! Er zijn drie dingen die steeds terugkomen, in wisselende volgorde; eten, slapen en trainen. De hoeveelheid van die laatste valt in veel gevallen dan wel weer mee. Vooral die tweede is veel, heel veel. Topsporters liggen vaak overdag gewoon een beetje te niksen in hun bed. Natuurlijk heeft niet iedereen die luxe want ‘normale’ mensen moeten natuurlijk gewoon werken en andere zaken doen. Maar iets meer bewust rusten kan je herstel wel zeer ten goede komen. Door hier bewust bij stil te staan zul je meer resultaat boeken. In je bed gaan liggen is wel een erg grote stap, daarom is het aan te raden voor andere oplossingen te gaan. Denk aan het kopen van een hangmat van bijvoorbeeld Luilak. Super stijlvolle en kwalitatief goede hangmatten die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. En vind je het lastig om in je eentje die rust te pakken? Dan bestel je toch gewoon een tweepersoons hangmat of zelfs voor een extra grote familiehangmat.

Actief herstel

Naast lekker rusten in de hangmat heb je ook nog actief herstel. Dit klinkt tegenstrijdig maar is het niet. Actief herstel zijn activiteiten die je onderneemt waarbij je wel beweegt maar je lichaam niet belast. Denk aan wandelen en zwemmen. Hiermee maak je je spieren los en soepel zonder dat je ze opnieuw erg prikkelt. Hiermee breng je de bloedsomloop op gang en zul je sneller van je spierpijn af zijn. Als die spierpijn trouwens echt te veel is, dan kun je nog overwegen dit te combineren met supplementen die het herstel bevorderen zoals BCAA’s of magnesium. Dit is echter wel alleen voor de extreme varianten nodig, voor de reguliere sporter kom je met een gekookt eitje extra al een heel eind.

Kortom, sporten is goed maar erna herstellen is minstens zo belangrijk. Met het investeren in de juiste tools kom je een heel eind en kun jij alles uit je training halen om tot een mooi resultaat te komen.