Kan ik mijn hangmat of hangstoel wassen

Kan ik mijn hangmat of hangstoel wassen?

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer heerlijk langer kunnen relaxen! Het liefst doen we dat natuurlijk in een hangmat in onze achtertuin. Maar voordat het tijd is om lekker te luieren moet je de juiste hangmat en het juiste materiaal kiezen. Dit heeft meer voeten in aarde dan je denkt!

Hangmat of hangstoel wassen in een wasmachine

De hangmatten of hangstoelen van Luilak zijn geschikt voor reiniging in de wasmachine. Let wel op dat je hiervoor een fijn wasprogramma gebruikt. De verwijderbare spreidstokken van een hangstoel moet je er natuurlijk wel uithalen. LET OP! Wij verkopen geen hangmatten waar je de spreidstok van kunt verwijderen. Nadat je de spreidstokken hebt verwijderd, schud je het stof van het oppervlak en bind je alle touwen samen tot een dik blok. Rol de hangmat op en stop het in een sloop van je kussen bijvoorbeeld, sluit de sloop wel voor je het in de wasmachine doet. Gebruik een mild reinigingsmiddel om de hangmat in koud water (30 graden) te wassen, op een programma voor delicate stoffen. Gebruik nooit bleekmiddel. Zodra het wasprogramma is voltooid, haal je de hangmat uit de kussensloop en hang hem buiten aan de lucht te drogen. Gebruik nooit een wasdroger om een hangmat te drogen.

Kun je een hangmat wassen met de hand?

Ja zeker kan dit! Het is eenvoudig om te doen. Vul een groot bad met koud water en wat mild reinigingsmiddel of zeep. Scrub de hangmat en laat het water weglopen van de hangmat of hangstoel. Vul weer met vers water en herhaal de stappen totdat het water schoon blijft. Wanneer het water schoon is, spoel nogmaals met water om het reinigingsmiddel of zeep te verwijderen. Wanneer je alles hebt uitgespoeld kun je hem weer rustig ophangen en laten drogen. Wacht natuurlijk wel even tot dat de hangmat droog is. Op het moment dat het nat is de hangmat snel weer vies.

Niet-verwijderbare spreidstokken

De spreidstokken van de hangmatten kunnen niet worden verwijderd. Reinig dan de hangmat met een slang, bad of douche. Leg de hangmat plat op een schone ondergrond. Spuit de hangmat met de hoogste druk van het water maar gebruik nooit een hogedrukspuit. Let wel op dat je elke plek mee pakt. Zodra de bovenzijde van de hangmat schoon is, begin je met de andere kant. Voor vuil dat dieper in de hangmat zit, kun je het beste een spons of doek met een mild reinigingsproduct gebruiken. Richt je dan op de probleemgebieden en zorg ervoor dat je beide kanten van de stof de hangmat goed meepakt. Op het eind spuit je met de waterslang op de hoogste druk de hangmat weer. Zorg ervoor dat het reinigingsmiddel is verwijderd uit de stof van de hangmat voordat je hem in de lucht te drogen hangt.

Hangmat onderhouden

De hangmatten van Luilak zijn van de beste en duurzaamste kwaliteit. Ze komen helemaal uit Colombia waar ze al jaren ervaring hebben met het maken van hangmatten. Je kan de levensduur van je hangmat zelf enorm verlengen met een paar simpele tips. De beste manier om je hangmat in goede vorm te is om hem te beschermen tegen de invloeden van het weer. Bij koud en warm weer zijn er verschillende mogelijkheden. Houd hem opgeborgen in de winter om schade te voorkomen. Een zolder is hier ideaal voor. Haal hem tijdens de zomer uit het felle zonlicht vooral als hij langere tijd niet in gebruik is. Dit zal helpen de stof in goede conditie te houden en zal het verschieten van de kleuren voorkomen.

Luilak Protect spray

Wij bieden bij Luilak ook een Luilak Protect spray aan. Met de Luilak Protect spray bescherm je je hangmat tegen water, olie, vet en vuil. Naast de krachtige waterafstotende werking van dit product voorkomt de Luilak Protect spray dat ongelukjes met deze vloeistoffen: olie, jus en wijnvlekken simpelweg met een tissue weg gedept kunnen worden. Voor gebruik van de Luilak spray eerst kijken of de kleur afgeeft zo ja dan niet behandelen. Het te behandelen materiaal dient schoon en droog te zijn. Houd de spuitbus rechtop en spuit op circa 20 cm afstand, in ruime mate, Luilak Protect spray in gelijkmatige banen op het te behandelen oppervlak. Extreme overdosering dient voorkomen te worden. Na ongeveer een uur drogen is het behandelde materiaal weer klaar voor gebruik en perfect beschermd. De inhoud van de Luilak Protect spray is goed voor ca. 3,5 m2 hangmat/hangstoel. Om de hangmat blijvend te beschermen is het verstandig de behandeling af en toe te herhalen.