Home » Hangmat in de tuin

Hangmat in de tuin

8 slimme ideeën voor een hangmat in je tuin

Op een zonnige lentedag genieten in je hangmat in de tuin. Zachtjes wiegend in je hangmat in je tuin. Heerlijk luieren in de tuin, genietend van alle rust. Heb je wel een hangmat maar geen hangmat standaard? Geen probleem. Op deze pagina vind je acht slimme ideeën om je hangmat te bevestigen in je tuin. Of je balkon natuurlijk! Kies je wel voor de prachtige hangmatstandaard, dit leggen we je ook uit!

1) Hangmat ophangen aan bomen

Hang je hangmat in de tuin op tussen die twee mooie grote eikenbomen. Extra voordeel hiervan, je kan ook lekker in de schaduw luieren. Kies voor voldoende stevige bomen om je hangmat in de tuin te bevestigen. Bevestig de hangmat ongeveer op ooghoogte (1,80 meter). Let hierbij ook op de afstand tussen de bomen en de lengte van de hangmat. Mocht je hier vragen over hebben, neem gerust contact op. We helpen je graag.  

2) Hangmat ophangen aan pergola

Kies je ervoor om je hangmat in de tuin te hangen aan de overkapping of de pergola? Uitstekende keus voor je hangmat in de tuin! Je bevestigt de hangmat dan tussen de twee palen of aan de onderkant van de liggers. Met de laatste optie ben je wat meer flexibel om je hangmat in de tuin op te hangen. 

Gebruik de Hangmat bevestigingsset ‘Makkie’ om je hangmat in de tuin op te hangen en te bevestigen. Met enkel een touw of een oogschroef. De palen van je pergola of overkapping heeft stevigheid nodig om de hangmat te dragen. Kies voor veilig liggen in je hangmat in de tuin. 

3) Hangmat ophangen aan muren

Geen bomen of pergola om je hangmat in je tuin aan te hangen? Bevestig je hangmat dan aan bestaande muren van je huis of schuur. Twee muren in een hoek van 60-120 graden is voldoende. Kies een afstand van de volledige lengte van jouw hangmat (300, 350 of 400 cm) en bevestig daar op ooghoogte de oogschroeven uit de hangmat bevestigingsset Makkie. Daarmee ben je flexibel om de hangmat snel uit de tuin te halen bij regen of een feestje. Een muur en een schutting of schuur is natuurlijk ook prima om je hangmat in de tuin te bevestigen. Let ook hierbij op de stevigheid van de muren. 

4) Hangmat ophangen aan palen

Wil je geen hangmat standaard in de tuin, maar liever zelf een hangmat in je tuin maken met twee palen? Dat kan!

Net als bij de pergola of overkapping, kun je natuurlijk ook aan twee palen die je zelf in de grond zet je hangmat bevestigen. Zorg dat je stevige palen hebt, die je voor minimaal 1/3 in de grond zet. Gebruik eventueel wat cement voor extra stevigheid. De palen moeten minimaal twee meter zijn, bij voorkeur van hardhout, die je ingraaft. Zet de palen schuin de lucht in, met de bovenkant naar buiten en creëer zo een mooie v-vorm, waar de hangmat in de tuin tussen kan hangen. Dat ziet er fraai uit. 

De hangmat bevestig je met een schroef in de bovenkant van de palen. En zo geniet je van je eigen gemaakte tuin standaard. Gebruik bijvoorbeeld hangmat bevestigingsset Makkie om de hangmat in de tuin in een handomdraai te bevestigen aan de palen. Relaxen maar!

5) Hangmat ophangen aan de schommel

Geef de schommelpalen in je tuin een nieuw leven. Perfect voor je missie “hangmat in de tuin”. Gebruik de palen van de schommel om je Luilak hangmat te bevestigen. Indien nodig gebruik je de muur van je woning of schutting om de andere kant van je hangmat in je tuin te bevestigen. Het gebruik van karabijnhaken uit de bevestigingsset Makkie is handig omdat het je flexibel maakt om bij slecht weer of een feestje je hangmat snel uit de tuin te halen. 

6) Hangmat ophangen balkon

Luieren op je balkon. Wij zeggen; doen! Het is de ideale plek om je hangmat neer te hangen. Meet de afstand tussen de muren of palen van je balkon. Kies hierbij je perfecte lengte hangmat. Mocht je hier hulp bij willen hebben, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. Een leuk alternatief is om je hangmat onder je balkon in de tuin op te hangen. Zo kan je altijd droog in je hangmat in de tuin relaxen. Het grote genieten kan beginnen.

7) Hangmat in de zon of in de schaduw?

Kies je een plek in de zon of kies je een plek in de schaduw om voor je project ‘hangmat voor in de tuin’? Dat hangt natuurlijk af van de temperatuur buiten. Het voor- en najaar leent zich meer voor de zon natuurlijk. Hoogzomer is wellicht een schaduwrijk plekje beter. Met een hangmatstandaard in de tuin ben je flexibel. Kies hiervoor de Bow van Luilak.

8) Hangmat met een standaard

Lig je de ene dag liever in de zon en de andere dag in de schaduw? Heb je geen stevige palen of bomen in de tuin? Of vind je een hangmat met een standaard mooier? Kies dan voor een hangmat met een standaard in je tuin. Een hangmat met standaard kan je gemakkelijk verplaatsen. Zo ben je extra flexibel. Bijvoorbeeld als je visite in de tuin hebt, je liever in de zon of juist in de schaduw ligt, of dat het begint te regenen! Verplaats je hangmat met standaard gemakkelijk. Kies bijvoorbeeld onze prachtige en populaire houten hangmat standaard Bow of kies voor het stalen hangmat frame Nautico. Geniet van je hangmat met standaard in de tuin!

Mocht je vragen hebben over hangmat in de tuin plaatsen, neem dan gerust contact met ons op. Mail ons op [email protected]. Toch liever een hangmat voor binnen, bekijk dan de verschillende mogelijkheden.