Hangmat met of zonder spreidstok?

Wat zijn de verschillen tussen een hangmat met spreidstok en een hangmat zonder spreidstok? En welke kies je? Dat leggen wij onderstaand graag aan je uit. 

Hoe deden ze het vroeger?

In Europa werd de hangmat geïntroduceerd door niemand minder dan Christopher Columbus. De hangmat werd gebruikt als slaapplek op schepen. Dit waren hangmatten zonder spreidstok. Ook wel de klassieke hangmat genoemd. De hangmatten bespaarden ruimte aan boord en hielpen tegen zeeziekte. De hangmatten wiegen namelijk mee op het ritme van de golven. De zeelui sliepen diagonaal in de hangmatten. Dit geeft optimaal comfort aan je rug en nek en zorgt ervoor dat het doek open blijft liggen. 

Hangmat zonder spreidstok

De klassieke hangmatten zonder spreidstok hebben een breder doek dan de hangmatten met spreidstok. Dit geeft je meer mogelijkheden om in de hangmat te liggen. Daarnaast is bij de klassieke hangmat het gewicht beter verdeeld. Dit maakt de hangmat vele malen stabieler dan een hangmat met spreidstok. 

Hangmat met spreidstok

De hangmat met spreidstok is een Westerse variant van de hangmat. De spreidstokken in de hangmat zorgen ervoor dat het doek ten alle tijden openligt. In een hangmat met spreidstok hoef je dus niet diagonaal te liggen. De hangmat is heerlijk als je rustig blijft liggen. Beweeg je wat meer tijdens je momentje rust in de hangmat? Dan kan je deze hangmat als instabiel ervaren.

Luilak hangmatten

Wij produceren alleen de originele, klassieke hangmatten zonder spreidstok. Dit heeft onze grote voorkeur omdat ze de meeste steun aan je nek en rug. En daarnaast vele malen stabieler zijn dan een hangmat met spreidstok. Net als de Zuid-Amerikanen zijn wij fan! Het brede doek van de klassieke hangmat in combinatie met de speciale hoogwaardige stevige stof geven een luxe uitstraling van de hangmat en optimaal ligcomfort. 

We merken dat er ook veel vragen zijn over welke hangmat men moet kiezen. Zaken die daarbij belangrijk zijn, is de draagkracht van de hangmat, maar ook zeker de afmeting van de hangmat. Bekijk de soorten hangmatten van Luilak en kies een hangmat die past bij jouw voorkeuren.

Familie hangmat Stars of the Universe is de klassieke hangmat zonder spreidstok.

Let’s keep in touch

Blijf op de hoogte van al onze voordelige acties en nieuwste tips om zo fijn mogelijk te relaxen! Volg ons via de social media kanalen op Facebook en Instagram.