Hangmat voor kinderen

Waar een hangmat voor volwassenen een middel is om heerlijk te ontspannen, heeft het voor kinderen een heel ander doel. Kinderen kunnen helemaal wegkruipen in een grote hangmat en hun fantasie de vrije loop laten. De ene dag zitten ze in een zeeroversnest, de volgende dag kan het een leeuwenhol zijn. Maar naast het speelplezier dat kinderen in een hangmat kunnen hebben, kan het ook een positief effect hebben op de ontwikkeling van het kind. Nou zal dit voor de meeste kinderen minder interessant zijn, maar voor jou als zorgzame ouder natuurlijk des te meer.

Stimulans voor het brein

‘Een zachte schommelende beweging heeft een positief effect op het concentratievermogen’ dat is uit een wetenschappelijk onderzoek gebleken. Er zijn zelfs stoelen ontwikkeld die met een elektrisch mechanisme een dergelijke beweging nabootsen. Een verbetering van het concentratievermogen kan er voor zorgen dat de leerprestaties van kinderen bij bijvoorbeeld rekenen, schrijven en lezen omhoog gaan. Bij een hangmat is er geen technologie nodig om dit effect te bereiken. Er moet enkel worden vertrouwd op de wet van de zwaartekracht. Simpel en goedkoop.

Rust in huis

Het is geen geheim dat kinderen vaak meer energie hebben en actiever zijn dan hun ouders. Dat is natuurlijk gezond, maar niet altijd ideaal wanneer je als hardwerkende ouder even een powernap wilt houden. In zo’n geval is het goed om te weten dat schommelen in een hangmat een rustgevend effect heeft op een kind. Zo kun je ook op een regenachtige dag, wanneer je kind niet buiten zijn of haar energie kan kwijtraken, rust in je huis krijgen door je kind in een hangmat te leggen met een boekje, tablet of speelgoed.

kinder hangmat Chico. Een hangmat speciaal voor kinderen. De kinderen kunnen heerlijk spelen en relaxen in deze hangmat. De hangmat kan binnen of buiten worden gebruikt.
kinderhangstoelen lori is een vrolijke hangmat speciaal voor kinderen. De hangmat kan binnen of buiten worden gebruikt. Het is een ruime hangstoel waarin je kinderen kunnen relaxen.

Plezier

Het is natuurlijk erg fijn dat een hangmat een positief effect kan hebben op kinderen. Maar het belangrijkste is dat een kind in een hangmat lekker kan luieren, spelen en genieten. Daar is een hangmat immers voor bedoeld.

Er zijn hangmatten te verkrijgen die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, maar de praktijk wijst uit dat kinderen meer plezier en comfort ervaren in een ‘grote mensen hangmat’. Leuk detail, wanneer je een grote hangmat koopt voor je kind, kun je er af en toe zelf ook lekker in luieren! Win-win!