Waar kun je allemaal een hangmat hangen?

hangmatophangman weet raad 2 hangmatophangman weet raad 1

Je hangmat ophangen? De hangmatophangman weet raad!

De hangmatophangman weet raad wanneer jij niet weet hoe of waar jij jouw hangmat moet ophangen. Een hangmat kun je overal hangen. Het belangrijkste voor het ophangen van een hangmat is dat je minimaal twee stevige ophangpunten hebt. Dit kan bijvoorbeeld een muur, paal, of boom zijn. Heb je maar één stevige ophangpunt, dan is het niet direct een probleem. Het merk ‘Amazonas’ heeft daar een ideale oplossing voor: de Madera. Deze twee punten moeten minimaal het helft van de gewenste gewicht kunnen dragen. Test of onderzoek goed of deze ophangpunten het gewicht kunnen dragen om zo schade te voorkomen.

Heeft u geen goed dragende muren , bomen of constructies is dat nog geen probleem, een hangmat standaard is een ideale oplossing in deze situaties. Een hangmat standaard is een constructie gemaakt van hout of metaal die speciaal gemaakt zijn om hangmatten in op te hangen. Een standaard heeft als toegevoegde waarde dat je ze makkelijk kunt opbergen. Als je een hangmat standaard in de tuin gebruikt kun je ook nog een je hangmat eenvoudig verplaatsen naar bijvoorbeeld de zon of de schaduw. Onze selectie aan hangmatstandaards en ophangsystemen kunt u hier vinden: Hangmatstandaards

Hoe hoog moet je een hangmat hangen?

De hoogte van de ophangpunten van een hangmat worden bepaalt door een simpele vuistregel: lengte ruimte/ 2 = ophang hoogte. Dus stel voor je hebt twee palen op 4 meter afstand van elkaar is de aangeraden ophang hoogte 2 meter. Wel moet je rekening houden dat je minimaal 50 cm tussen de onderkant van de hangmat en de vloer behoudt.

Hoeveel ruimte heb ik minimaal nodig voor mijn hangmat?

De minimale ruimte die een hangmat nodig heeft om goed te hangen is eigen lengte -20cm. Heb je een kleine ruimte dan zal je hangmat te los hangen waardoor je in een slechte houding gaat liggen. Deze houding is niet goed voor je rug en ligt niet lekker!

Voor Amerikaanse style hangmatten bijvoorbeeld de Kingsize California moet je rekening houden met het feit dat deze een beetje rekken. Als de hangmatten net uit de verpakking komen zijn ze iets kleiner dan de verpakking aangeeft. Hou de lengte aan die de verpakking aangeeft! Als je de hangmat voor het eerst ophangt kunt je het best zo zwaar mogelijk in gaan zitten zodat hij rekt. Trek dan de ophang touw weer strak. Herhaal deze handeling tot de hangmat niet meer rekt.

Wil je meer informatie over het ophangen van een hangmat? Of weet je niet zo goed waar de hangmat moet komen? Neem contact op met de hangmatophangman:
Via de mail: info@luilak.nl
Via de telefoon: 038-42 50 420
Of via facebook: https://www.facebook.com/luilak