Heerlijk een uurtje langer relaxen!

Heerlijk een uurtje langer relaxen!

 

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer heerlijk een uurtje langer kunnen relaxen! Het liefst doen we dat natuurlijk in een hangmat in onze achtertuin. Maar voordat het tijd is om lekker te luieren moet u de juiste hangmat en het juiste materiaal kiezen. Dit heeft meer voeten in aarde dan u denkt!

 

Voordat u gaat kiezen welke hangmat u wil moet u goed nadenken. Zo moet u nadenken over waar u de hangmat gaat hangen, met hoeveel personen u de hangmat gaat gebruiken, hoe intensief de hangmat gebruikt gaat worden en hoe u hem gaat ophangen. Mocht u uw hangmat buiten op willen hangen aan twee bomen raden wij aan om bomen te gebruiken met een diameter van minimaal 16 centimeter. Er zijn verschillende groottes hangmatten beschikbaar. Zo heb je 1 persoons hangmatten, 2 persoons hangmatten en zelfs familiehangmatten. Door deze verschillende groottes kunt u lekker alleen luieren, romantisch met zijn tweeën, of zelfs met de hele familie! Daarnaast kun je ook nog kiezen uit hangmatten met en zonder spreidstokken. Het voordeel van een hangmat met spreidstokken is dat er geen schaduw op het lichaam valt, ideaal voor zonliefhebbers dus. Een nadeel van de spreidstokhangmat is dat het lichaamsgewicht anders verdeeld wordt en de hangmat kan daardoor wat minder stabiel zijn. Mocht u uw hangmat zeer intensief gaan gebruiken, dan moet de hangmat natuurlijk ook beschermd worden tegen viezigheid en dergelijke. Kijk hiervoor op onze website!

 

Materialen                                                                                  

 

Er zijn vele soorten materialen waar u uit kunt kiezen wanneer u een hangmat gaat kopen. Zo zijn er soorten die meer geschikt zijn voor buiten, en soorten die meer geschikt zijn voor binnen. EllTex is een stof die meer geschikt is voor buitengebruik. EllTex is een speciale mix van polyester en katoen. Deze speciale mix zorgt ervoor dat de kleur van de hangmat niet vervaagd en dat de hangmat beschermd is tegen regen, ideaal voor in de zomer dus! HamacTex is een soortgelijke stof met dezelfde kenmerken van La Siesta. Daarnaast bieden wij ook nog Parachutestof hangmatten aan. Parachutestof is de ideale stof voor een zomerse vakantie. parachutestof is namelijk een zeer sterk, scheurbestendig en ademend materiaal. Omdat parachutestof ademend is zorgt het ook met warme temperaturen voor een aangenaam gevoel. Biologisch katoen is een erg populair materiaal voor hangmatten. Biologisch katoen bezit alle eigenschappen van echt katoen en beschermd de mensen die in de productie en het milieu. Als u kiest voor biologisch katoen kan de kleur van uw hangmat wel vervagen dankzij de zon, ook kan de hangmat slapper worden dankzij de regen. Wij raden dan ook aan wanneer u een biologische hangmat aanschaft of heeft, deze naar binnen te halen bij hevige regenval en als de zon er erg op schijnt terwijl u hem niet gebruikt. Katoen is de populairste stof voor hangmatten, want dit is material is bijzonder geschikt voor hangmatten. Het is scheurvast, absorbeerd vocht en is erg zacht voor de huid. De nadelen van een katoenen hangmat zijn dat de kleur gaat vervagen in de zon, en omdat de hangmat vocht absorbeerd kan hij slapper worden door hevige regenval. Ons advies is om de hangmat naar binnen te halen als het hard regent, of als de zon erg fel schijnt en u de hangmat op dat moment niet gebruikt.

 

Zuid-Amerikaans Luieren

 

De beste manier om in een hangmat te liggen is diagonaal, zoals de Zuid-Amerikanen dat ook doen. In tegenstelling tot liggen in de lengte, houd je bij een diagonale houding de rug het meest recht. Dit is de beste positie voor optimaal comfort. Ga je over de gehele lengte liggen, dan kan dat op den duur voor rugklachten zorgen.

 

Wilt u deze zomer ook in een hangmat in uw tuin relaxen? Luilak heeft hiervoor diverse hangmatten in het assortiment!

Caribeña hangmat met Canoa 120 kg. Een zeer leuke hangmat met standaard. In deze hangmat met standaard kun je pas echt tot rust komen. Voor binnen en voor buiten.