Heimwee naar je wereldreis? 3 tips om het te verminderen.

Een reis die eindeloos leek te duren, tot het moment dat je weer voet op Hollandse bodem zette. Dan lijkt het in een mum van tijd voorbij gevlogen en zijn het de herinneringen waar je het mee moet doen. De lange dagen op een zonnige strand met een in de zee zakkende zon als slotakkoord, taferelen waar je alleen nog van kunt dromen. Een hard gelach voor velen, het kan behoorlijk wennen zijn om je weer aan te passen aan het ritme van alledag. Weer terug in het stramien en over tot de orde van de dag. Om te pijn een beetje te verzachten en de overgang te versoepelen hier drie tips.

Pas je interieur aan

Wanneer je op reis bent geweest zul je altijd anders terug komen, dat weet iedere wereldreiziger. Je hebt allerlei nieuwe ervaringen en indrukken opgedaan. Laat het dan ook niet bij ervaringen en indrukken in je hoofd maar doe er daadwerkelijk iets mee. Laat je inspireren en verwerk dit in je woonomgeving. Natuurlijk hoef je je huis niet acuut om te bouwen tot een tipi of iglo, maar je kunt het wel subtiel aanpakken. Wat dacht je van een hangmat in de tuin of je woonkamer. Ga dan wel voor een duurzame en stijlvolle variant zoals die van Luilak. Die tropische varianten vanuit Thailand lijken leuk maar thuis in je interieur vloeken dat feloranje met dat donkerpaars opeens wel heel erg met je interieur.

2 persoons hangmat sounds of the Arctic

Leg herinneringen vast

We kunnen vandaag de dag gemakkelijker en mooiere foto’s maken dan ooit met onze smartphone. Maar het nadeel hiervan is dan weer dat we ze minder afdrukken. We scrollen dan nog wel eens voorbij aan de foto’s maar toch staan we er minder bewust bij stil dan wanneer we ze afdrukken in een fotoboek of op een canvas. Maar doe dit dus wel! Maak van iedere reis een fotoboek of hang van iedere reis jouw favoriete foto aan de wand. Zo maak je de herinneringen tastbaar en zul je er bewuster van nagenieten.

Eten is leven

Een groot onderdeel van reizen is natuurlijk het opdoen van nieuwe smaken en gerechten. Door de reisvibe vast te houden is het dan ook aan te raden deze smaken mee te nemen naar je eigen huis. Investeer in de ingrediënten en bezoek eens de plaatselijke toko voor exotische kruiden en specerijen. Is iets niet te vinden in de plaatselijke winkel? Dan kan online winkelen uitkomst bieden. Door de exotische keuken mee te nemen, zul je meer in de wereldse stemming blijven.

Kortom, neem de tijd na een wereldreis om weer te landen in Nederland. Je omgeving zal niet altijd begrijpen wat je doormaakt, en dat hoeft ook niet. Het is een normaal proces. Met bovenstaande opties kun je je nieuwe ervaringen verwerken in je dagelijkse leven en zal het niet precies hetzelfde zijn dan dat het daarvoor was.