Herstellen na een workout? Dit is belangrijk!

Zeker wanneer je onlangs weer hebt besloten te starten met sporten kunnen de eerste sessies behoorlijk tegenvallen. Niet alleen de sportsessies zelf, maar ook de dagen erna. Je komt je bed bijna niet uit van de spierpijn. Enerzijds is het een kwestie van tijd voordat dit gevoel weer verdwijnt, anderzijds zijn er ook tools die ervoor zorgen dat het proces van spierpijn versnelt. Welke zaken jij kunt doen die ervoor zorgen dat je sneller herstelt na een workout? Wij zetten ze op een rij.

Pilletje erbij?

Natuurlijk is het niet aan te raden meteen over te gaan tot het slikken van allemaal vitamines en supplementen zodra je bent begonnen met sporten. Maar toch zijn er een aantal supplementen die wellicht een extraatje kunnen bieden tegen de enorme spierpijn die je anders ervaart. Welke vitamines dat zijn? Met stip op 1 tegen spierpijn staat magnesium. Hiervan is wetenschappelijk aangetoond dat het de periode van spierpijn verkort en een extra dosis magnesium kan nooit kwaad. Heb je een personal trainer? Vraag hem of haar dan naar een goede optie en ze kunnen je ongetwijfeld adviseren.

Blij ei

Spierpijn ontstaat door scheurtjes in je spieren. Om deze te herstellen zijn eiwitten nodig. Een extra dosis eiwit kan dan ook zeker geen kwaad. Dit hoeft niet per se in de vorm van een dozijn eieren te zijn. Ook kipfilet, yoghurt of kikkererwten zijn al topopties! Maar een extra dosis eiwitten is een dikke tip wanneer jij flink hebt gezweet.

Rust uit!

Ga niet meteen weer sporten wanneer jij echt serieuze spierpijn hebt. Zoals aangegeven is het een teken dat je lichaam aan het herstellen is van de vorige workout. Geef je lichaam hier dan ook de gelegenheid toe door te investeren in kwalitatief goede rust. Dit doe je door bijvoorbeeld overdag je lichaam bewust een uurtje rust te geven in een fijne houding in een hangmat.

Het voordeel van een hangmat is dat je lichaam zijn natuurlijke vorm aanneemt. Dit zorgt ervoor dat de druk op de plekken terecht komt waar het hoort en dat je lichaam volledig kan ontspannen. En een hangmat van bijvoorbeeld Luilak is ook nog eens een leuke accessoire in iedere woning.

Kortom, spierpijn is geen pijn zoals we kennen bij ziekte en een ongeval. Het is echter wel pijn waarvan het goed is om serieus te nemen. Investeer dan ook in de tools die ervoor zorgen dat de spierpijn goed wordt behandeld en snel is hersteld. Alleen dan kun je de progressie maken die jij graag wilt!