Waarom een hangmat als souvenir geen goed idee

Een hangmat in je interieur verwerken staat garant voor een moment rust en relaxen. Een goed idee zou je zeggen, toch? Toch is dit in lang niet alle gevallen zo. Er zijn namelijk veel hangmatten op de markt die ervoor zorgen dat het relaxte gevoel snel verdwijnt. Tenminste wanneer je het verhaal erachter kent. Hoe je dit oplost en ervoor zorgt dat jij wel met een gerust hart kunt bijkomen in de hangmat? Lees snel verder.

Waarom een hangmat kopen op vakantie geen goed idee is

Het ziet er zo relaxt uit, die hangmat. Veel mensen schaffen deze dan ook aan als souvenir wanneer zij in mediterrane landen op vakantie zijn. Het voornemen om de vakantievibe vast te houden is met een hangmat natuurlijk een stap dichterbij. Totdat je hoort hoe deze hangmat is gefabriceerd. In bijna geen enkel geval is de hangmat ook daadwerkelijk gemaakt in het land van aankoop.

Dit is ook logisch, aangezien de productiekosten in geen geval dan opwegen tegen de verkoopprijs. De hangmatten worden vaak in grote getalen geïmporteerd uit lage lonen landen waar ze in grote fabrieken zijn gemaakt. Nu is daar niets mis mee, totdat er ook slechte werkomstandigheden en soms zelfs kinderarbeid bij komt kijken. Daarnaast zijn de grondstoffen vaak van zodanige afkomst, dat er illegale soorten hout en katoen zijn gebruikt. Alle ingrediënten die ervoor zorgen dat je géén relaxt gevoel krijgt.

Het alternatief; de Luilak hangmat!

Toch zijn er ook hangmatten te koop waar je wel een goed gevoel van krijgt. Het leuke is dat er tegenwoordig zelfs een merk van eigen bodem is die dit gevoel kan creëren. Dit zijn namelijk de hangmatten van Luilak. Een merk dat ontzettend mooie, trendy en stijlvolle hangmatten maakt en ook nog eens met een eerlijk verhaal. Duurzaam geproduceerd en met eerlijke producten.

Kortom, het is dus wel mogelijk om de vakantievibe vast te houden, maar dat doe je niet door een hangmat mee te nemen van vakantie. Koop gewoon een hangmat van eigen bodem en je weet zeker dat jij je ogen met een goed gevoel kunt sluiten in de hangmat. En scheelt ook ruimte in de koffer!