Ik ga op reis en ik neem mee…

Geografisch gezien is Nederland een minuscuul land. De Nederlandse bevolking vertegenwoordigd nog geen tiende procent van de wereldbevolking. Maar of je nou aan een pokertafel zit in Las Vegas, of op een olifant in Thailand, Nederlanders kom je geheid tegen. Nederlanders nemen over het algemeen maar al te graag een kijkje over de grens. Maar wat gaat er allemaal mee op reis? Het is in ieder geval verstandig om een plekje in je koffer te reserveren voor een hangmat. Wij vertellen je waarom!

Waarom luieren op reis?

Vakantie is om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Ieder op zijn eigen manier. Helaas ervaren veel mensen de reis naar de vakantiebestemming vaak als stressvol. Ontspannen tijdens een pitstop of op de eindbestemming zelf is dus geen overbodige luxe.

Maar herken je dat? Na 5 uur achter elkaar de hectometerpaaltjes van de Route du Soleil te hebben geteld onderweg naar je vakantiebestemming een pitstop inlassen. Je bestuurdersstoel naar achter geklapt en alsnog met je benen dubbel en dwars op het dashboard liggen. Of langs het tankstation in het gras liggen, en wakker worden met een stijve rug en tussen de afvalbakken. Dit kan vele malen comfortabel! De Zuid-Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs doen het voor. Voor hen is het gebruikelijk om hun siësta door te brengen in een hangmat. Hang hem vliegensvlug tussen twee bomen. Met je gezicht in de zon, zachtjes wiegen in je hangmat.

Eenmaal op de bestemming aangekomen blijft de hangmat natuurlijk niet in je koffer liggen. Dit is de kans om jezelf aan te passen aan je vakantieland in de prachtige omgeving. Zoek een mooi plekje, hang je hangmat op en geniet van de rust!

Wat voor hangmat wordt het?

Een hangmat mee op reis. Welk type hangmat neem je dan mee? Wij vertellen je onze ervaringen met een hangmat van parachutestof en 100% katoenen hangmatten.

Hangmatten van katoen

Hangmatten van katoen zijn ideaal om overal te gebruiken. Thuis en op reis. Binnen of in de tuin. Voor een klein dutje en een hele nacht slaap. Hangmatten van katoen zijn speciaal gericht op het ligcomfort. Door het vele aantal touwen, en de grootte van het doek, biedt de hangmat een goede ondersteuning voor het lichaam. De hangmatten van Luilak zijn van 100% biologisch katoen en gemaakt door een unieke weefstructuur. Hangmatten van Luilak voelen dan ook steviger en zachter aan dan ‘normale’ katoenen hangmatten. Lees hier meer over het materiaal van Luilak hangmatten.

Hangmatten van parachutestof

Hangmatten van parachutestof zijn speciaal ontworpen om zo licht en klein mogelijk te zijn. Een voordeel hiervan is dat hij gemakkelijk in een backpack past. Echter heeft een hangmat van parachutestof ook nadelen. De hangmat laat veel wind door zijn dunne stof. Het kan dus erg frisjes worden tijdens een powernap in de hangmat van parachutestof. Daarnaast is de hangmat vele malen minder zacht dan een hangmat van katoen.

De historie van de reishangmat

In Europa werd de hangmat geïntroduceerd door niemand minder dan Christopher Columbus. De hangmat werd gebruikt als slaapplek op schepen. De hangmatten bespaarden ruimte aan boord en hielpen tegen zeeziekte. De hangmatten wiegen namelijk mee op het ritme van de golven. De zeelui sliepen diagonaal in de hangmatten. Dit geeft optimaal comfort aan je rug en nek en zorgt ervoor dat het doek open blijft liggen. 

Het is dus niet voor niets dat de hangmat tegenwoordig nog veelgebruikt wordt op reis. Een mooie hangmat verdiend een speciaal plekje in je koffer.