Kan je in een hangmat slapen?

Je hebt er vast wel eens over nagedacht, ‘Zou je eigenlijk lekker kunnen slapen in een hangmat?’ En zo ja, ‘Is dit wel goed voor je rug?’.

Nou, je bent niet de enige die zich dit heeft afgevraagd. Een Zwitsers team van wetenschappers heeft een volledig onderzoek aan dit vraagstuk geweid. En hun bevindingen? Niets dan positief.

Sneller inslapen

Als je heen en weer wordt gewiegd, zoals bijvoorbeeld in een hangmat, val je sneller in slaap dan wanneer je in een gewoon bed ligt. Het wiegen heeft een rustgevend effect op je lichaam. Om deze reden worden baby’s ook vaak in slaap gewiegd. Bij volwassenen werkt dit precies hetzelfde.

Niet alleen val je sneller in slaap als je in een hangmat ligt. Je slaapt ook vaster in een hangmat die zachtjes heen en weer wiegt. Dit kwam naar boven door een Zwitsers onderzoek die proefpersonen in zowel een bed als een hangmat hebben laten slapen. Alle proefpersonen sliepen eerder en vaster wanneer ze in een hangmat lagen. Daarnaast spreken we natuurlijk ook uit eigen ervaring 🙂

Goed voor je lichaam

Een hangmat biedt een uitstekende ondersteuning voor je nek en rug. We raden je aan om in de hangmat te gaan liggen zoals ze het ons in Zuid-Amerika hebben geleerd. In plaats van recht in een hangmat te liggen, liggen ze diagonaal in de hangmat. Door diagonaal te gaan liggen spreid je de hangmat met je lichaam open. Je hoofd, romp en voeten liggen op deze manier in één lijn en worden zo optimaal ondersteund. De hangmat vormt naar jouw lichaam.

Een échte Luilak, die op de Zuid-Amerikaanse manier in de hangmat gaat liggen, heeft een kleinere kans op rugklachten.

Binnen slapen

Binnen slapen in een hangmat. We raden het je zeker aan! Het gebeurt steeds vaker dat mensen hun bed verruilen voor een hangmat. In een hangmat wordt je gewicht beter verspreid dan op een matras. De drukpunten worden hierdoor verlicht. Ook als je rug- en of nekklachten hebt tijdens het slapen op een matras is slapen in een hangmat zeker het proberen waard.

Om te slapen in een hangmat raden we je een grote hangmat aan. Bijvoorbeeld onze Stars hangmatten, dit zijn onze grootste hangmatten. Hoe groter de hangmat, hoe meer comfort. Ga er eens diagonaal in liggen, je zult zien dat dit ideaal is! Onze hangmatten zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, aan de hand van een speciale jacquard weeftechniek. Door deze weeftechniek voelt de hangmat extra stevig en vooral ook zacht aan. Dit maakt hem ideaal om in te slapen.

Je kan de hangmat bijvoorbeeld bevestigen aan twee muren. Let op dat de muren stevig genoeg zijn om ruim jouw gewicht te dragen. Gebruik bevestigingsset Makkie om de hangmat gemakkelijk te bevestigen. Een ander bijkomend voordeel is dat je de hangmat gemakkelijk op kan ruimen of aan de kant kan hangen. In een handomdraai hang je de twee uiteinden aan één haak. Flink ruimte besparend dus! Ook kan je zo gemakkelijk het slapen in een bed en in de hangmat afwisselen.

Buiten slapen

Tijdens de warme zomernachten is buiten slapen in een hangmat een grote aanrader. Onder de heldere zomerse sterrenhemel in slaap vallen. Niet meer s’nachts wakker worden in een warme slaapkamer maar tussen twee bomen in de frisse buitenlucht. Hang een klamboe over je hangmat heen om de insecten op afstand te houden. Daarnaast kan het fijn zijn om ook een deken onderin de hangmat te leggen en hierop te gaan liggen. Dit geeft je een nog knusser gevoel en houdt eventuele windbriesjes volledig tegen. Wij zijn fan van buiten slapen! Jij ook?

Let’s keep in touch

Blijf op de hoogte van al onze voordelige acties en nieuwste tips om zo fijn mogelijk te relaxen! Volg ons op Facebook en Instagram.