Let hier op bij de aanschaf van een hangmat

We kennen ze allemaal wel, de hangmatten uit verre en exotische oorden die mee zijn genomen als leuke souvenir. Vaak paars, blauw, oranje en rood gekleurd in allemaal vrolijke prints. Op vakantie denken we dat het perfect staat in ons Nederlandse interieur, maar bij thuiskomst blijkt het toch een tikje hysterisch. Hetzelfde effect dan wanneer er op vakantie uitbundig geshopt wordt bij hippie winkels. Er worden door menig vrouw leuke outfits aangeschaft die helaas in het Hollandse klimaat niet meer uit de kast komen. Dit is dan ook meteen het eerste opletpunt wat betreft de aanschaf van een hangmat. Maar er zijn meer aandachtspunten. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Roze bril

Op vakantie lijkt alles (letterlijk!) zonniger. Dus dat authentieke winkeltje met die leuke hangmatten ziet er dan opeens ook heel verleidelijk uit en dé aanleiding om je interieur om te gooien. Zet op zo’n moment de roze bril even af en realiseer je dat dit bij thuiskomst toch echt weer anders lijkt. Natuurlijk kun je leuke (interieur) accessoires meenemen, maar doe dit altijd in de stijl van je eigen interieur.

Lokaal?

Daarnaast lijken deze tropische spullen zoals hangmatten zeer authentiek en ambachtelijk wanneer ze door een lokale straatverkoper worden aangeboden. Maar dit is vaak niet waar. Kijk dan ook goed naar waar de hangmat van gemaakt is en wellicht kun je zelfs een labeltje ontdekken waar een ‘made in’ op staat. Vaak staat hier gewoon een land van herkomst in waar de lonen laag zijn en kinderarbeid niet geschuwd. Wees hier voor op je hoede en schaf dan zeker niet zo’n product aan.

Eerlijk duurt het langst

Maar wil je wel dat vakantiegevoel vasthouden maar niet meedoen aan dit soort praktijken? Dan is er een alternatieve oplossing namelijk in de vorm van de aanschaf van een mooie hangmat in Nederland. In Nederland zijn namelijk ook de leukste varianten verkrijgbaar, maar allemaal eerlijk gefabriceerd in een stijl die in geen enkel Nederlands interieur misstaat. Een groene hangmat, blauwe hangmat of rode hangmat, allen ook best in Nederland verkrijgbaar. De hangmatten van Luilak zijn hier het levendige bewijs van, goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

Kortom, laat je niet foppen door de roze vakantiebril en kijk eerlijk en objectief naar de producten die jij mee wilt nemen. Geniet liever van al het moois op vakantie en gebruik de inspiratie die jij op vakantie opdoet voor een aantal nieuwe aankopen in Nederland bij terugkomst.