La Vecina

Lief luieren – La Vecina

Wij bij Luilak vinden het erg belangrijk om goed te doen. Want wat is er fijner dan luieren? Juist, luieren met een goed gevoel.  Lief luieren noemen wij dit ook wel. Daarom dragen wij La Vecina een warm hart toe.

Stichting La Vecina is biedt kinderen onderwijs, eten, verzorging en sociale activiteiten. De kern van La Vecina is een basisschool in achterstandswijk La Boquilla, in Cartagena, Colombia. Dit is vlak bij een fabriek waar Luilak een deel van de hangmatten en hangstoelen laat produceren en ze vervolgens ophaalt.

De stichting is in 2005 opgericht met als doel om de levensomstandigheden en de kansen van kansarme kinderen in Cartagena te verbeteren. In 2007 is de basisschool gestart, met kleine klassen van 15 kinderen. Veel kinderen hebben een leerachterstand, maar door de persoonlijke aandacht van de docenten kunnen zij deze achterstand vaak inlopen. Een psychologe komt bij deze kinderen thuis om zowel de kinderen als de ouders ondersteuning te bieden. Door dit beleid heeft La Vecina een goed beeld van de behoeften van de bewoners van de wijk.

Door de jaren heen heeft de stichting haar hulp kunnen uitbreiden. Eerst met psychosociale, medische en ouderondersteuning voor de kinderen van de school. Twee keer per jaar komen er een dokter en tandarts langs om de kinderen te controleren. Ook andere kinderen uit de wijk zijn welkom.

In 2014 is een voetbalproject gestart, Funvecinos. Funvecinos is nu een officiële voetbalclub, waar 44 jongens en 22 meisjes uit de buurt niet alleen voetbaltraining krijgen, maar ook lessen in weerbaarheid en sociale vaardigheden. De voetbalteams spelen mee in de regionale competitie. En hele goede voetballertjes maken een kans op een beurs of training in een professioneel team.

Deze kinderen wonen vaak in armoedige omstandigheden, in gebroken gezinnen. Er is veel werkloosheid en alcoholmisbruik in La Boquilla. La Vecina biedt deze kinderen een veilige omgeving, waar ze kind kunnen zijn, kunnen leren en spelen.

Voelt het luieren met in gedachten de prachtige foto’s van deze lachende kinderen niet goed? Voor elke verkochte hangmat of hangstoel maakt Luilak 1 euro over aan La Vecina. Op die manier dragen wij een steentje bij voor de toekomst van deze kansarme kinderen. Door te kopen bij Luilak steunt u dus indirect de kinderen ook!

Zo kunnen wij met zijn allen met een goed gevoel lief luieren.

Wilt u meer weten over La Vecina neem dan eens een kijkje op hun site: http://www.lavecina.nl

 

3121 la vecina 3 kindertjes
la_vecina_school
Logo la vecina