Me-time in huis, zo doe je dat!

Een term waar je wellicht een beetje de kriebels van krijgt, maar wat wel ontzettend belangrijk is; me-time. Om het in gewoon Nederlands te zeggen; tijd voor jezelf. Vandaag de dag staan we meer ‘aan’ dan ooit. Dit komt ook door de tijd waarin we leven, door de technologische ontwikkelingen krijgen we meer prikkels binnen dan ooit. We bellen, appen en facebooken de hele dag.

En dan hebben we het nog geen eens over het altijd kúnnen werken gehad. Heel fijn dat de technologie ons de mogelijkheid heeft geboden hybride te werken, maar dit zorgt er ook voor dat veel werkgevers altijd een beroep op hun medewerkers denken te kunnen doen. Hoe je ervoor zorgt dat jij in je eigen huis deze tijd voor jezelf hebt? Hier dé tips.

Blijf hangen

Het bewust creëren van een ‘zen plek’ in je huis helpt ontzettend bij het tot rust komen in je huis. Een hangmat is een tool wat daar zeer behulpzaam bij is. Een hangmat biedt namelijk de gelegenheid om even echt tot rust te komen in een houding die jij fijn vindt. Doordat een hangmat zich aanpast naar jouw lichaamshouding, lig je altijd comfortabel én ergonomisch verantwoord.

Daarnaast is een hangmat een plek waar werken op een laptop echt niet wil. In een hangmat ben je dus ook echt even overgeleverd aan dat goede boek of je e-reader. Kies dan ook voor een hangmat voor binnen of kom even lekker tot rust in je hangmat in de tuin. Je hangmat hangt nooit in de weg en kun je hem gebruiken wanneer het jou uitkomt.

Naar de spa

Nog een plek die toch in je huis aanwezig is en daarmee de ultieme plek om tot rust te komen; de badkamer. Voor velen een plek voor het nemen van een snelle douche, maar met een beetje creativiteit is het om te toveren tot een eigen privé spa. Met een paar heerlijke geurkaarsen, fijne handdoeken en een relaxt muziekje voelt jouw badkamer direct anders.

Gebruik lekkere scrub, doucheschuim en bodycrème en je badkamer doet niet onder voor een duurbetaalde spa. Lekkere kop thee met je favoriete chocola erbij en voor je het weet lig jij een uurtje in je eigen bad helemaal tot rust te komen.

Tot rust komen thuis kan een uitdaging zijn, maar me-time kun je zeker wel creëren. Het is de kunst om de juiste plekken en spullen hiervoor aan te schaffen. Als je dat hebt gedaan, dan is tot rust komen opeens een vanzelfsprekendheid. Wil je nog meer relax-lessen? Lees ze hier!