Mindfull in het dagelijks leven? Dé tips!

Opeens was het daar, na de trend van yoga die we al een aantal jaren zagen, was daar opeens de mindfullness trend. De ene na de andere guru stond opeens op en ook andere bekende personen zworen er opeens bij. Bekende, rijke sterren claimden dat ze alles te danken hadden aan hun dagelijkse portie mindfullness. Het lijkt dan ook iets waar je niet omheen kunt mits je succesvol wilt zijn. Maar is dit ook daadwerkelijk zo?

Dagelijkse portie mindfullnes

Of mindfullness je echt dat gaat opleveren wat je ervan verwacht? Dat is de vraag. Het ligt er natuurlijk aan wat je ervan verwacht maar ook waar jij behoefte aan hebt. Om te beginnen kun je al een mindfullness app downloaden. Hier staan zeer praktische en korte mindfullness oefeningen in waar echt iedereen iedere dag wel even tijd voor kan vrijmaken. Is dit nog net een stap te ver? Dan zijn er ook andere tools die jou een mindfull moment kunnen opleveren.

Even offline

Een eerste tip om even mindfull te worden is door die mobiele telefoon even weg te leggen of in ieder geval op stil te zetten. Ga iets doen waar je even helemaal niet wordt afgeleid door externe prikkels en je even helemaal alleen met je gedachten kunt zijn. Denk aan een half uurtje zwemmen of een stuk door de natuur wandelen. Je zult zien dat je gedachten als vanzelf afdwalen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

Maar mindfull worden hoeft niet altijd gepaard te gaan met lichamelijke inspanning, je kunt ook tools in je huis aanschaffen die jouw mindfull moment stimuleren. Denk aan een relaxte hangmat van Luilak in je huis of tuin. Hier iedere dag een half uurtje relaxt inliggen met een muziekje op de achtergrond zorgt ervoor dat je al snel even helemaal alleen bent met je gedachten.

Kortom, mindfullness is een kwestie van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Maar het is voor velen van ons nog steeds wel iets wat omkleed wordt met zweverigheid en een horde te ver om dagelijks te doen. Daarom is het goed om een eerste stap te nemen waarbij de drempel niet te hoog ligt. Het aanschaffen van een hangmat of het integreren van een dagelijks zen-moment door te wandelen zijn hier voorbeelden van. Maar onderneem wel actie, want we leven in een tijd dat er zóveel prikkels op ons afkomen dat het even ‘ontprikkelen’ een must is!