Relaxen als een koning doe je zo!

Veel mensen denken dat je recht moet liggen in een hangmat. Hoe ingewikkeld kan het zijn? Behoorlijk blijkt. Maar hier is het antwoord. Relaxen als een koning doe je zo! Als je wil genieten als een koning ga je echter niet recht liggen in je hangmat. Om te genieten als een koning ga je diagonaal liggen in de hangmat. Dit levert het meeste comfort op omdat hierdoor je gewicht beter verdeelt wordt en het doek van de hangmat meer open staat.

Ontstaan van de hangmat

Voor zover bekend zijn de Maya Indianen  ongeveer 1000 jaar geleden begonnen met het ontwerpen van hangmatten. Zij ontwierpen deze hangmatten in eerste instantie voor hun koningen omdat een hangmat toentertijd als iets koninklijks werd gezien. De hangmat is toentertijd ontdekt door de ontdekkingsreiziger Columbus in Zuid-Amerika. Columbus heeft toen een scheepsvracht aan hangmatten meegenomen naar Europa. In Europa werden de hangmatten al gauw niet meer als koninklijk gezien en werden ze vooral ingezet voor soldaten op zee. Ze werden vooral hier ingezet omdat zeelui beter konden slapen in hangmatten omdat hangmatten meedeinden met de zee. Op een gegeven moment werden de hangmatten zelfs ingezet in Britse gevangenissen. Hier werden ze gebruikt om de gevangenen in te laten slapen (Lees ook: Kan je in een hangmat slapen?). Overdag werden ze weggehaald zodat de ruimtes voor andere doeleinden gebruikt konden worden overdag. In Noord-Amerika werden hangmatten in de 18e eeuw als iets koninklijks gezien, deze hangmatten hadden een houten spreidstok en waren daardoor vrij instabiel. Pas in de 19e eeuw werden in Noord-Amerika ook de traditionele hangmatten geproduceerd.

De hangmat vandaag de dag

Vandaag de dag worden alleen al in Noord-Amerika tussen de 500.000 en 2.000.000 hangmatten per jaar verkocht. Wereldwijd maken meer dan 100 miljoen mensen, waarbij Zuid-Amerika de boventoon voert, dagelijks gebruik van een hangmat om even lekker tot rust te komen! Gun jezelf ook een heerlijk Luilak moment en schaf nu een hangmat aan voor Koningsdag! Luieren kan bij Luilak.

Heb je geen plaats om je hangmat op te hangen, kijk dan ook even bij ons assortiment hangmatten met standaard, ideaal voor binnen en buiten. Luieren met de hoofdletter L.