Met deze tips koop jij van je vakantiegeld écht vakantie

Vakantiegeld wordt steeds meer achterhaald, want de mensen die het daadwerkelijk in mei ontvangen worden er steeds minder. Bedrijven geven massaal al een andere vorm hieraan. Dit komt ook door de ontwikkeling dat we massaal vaker en op andere momenten op vakantie gaan dan alleen in de zomer. Ook het vakantiegeld aan iets anders besteden dan de vakantie is steeds gangbaarder geworden, iets waar wij groot voorstander van zijn. Door een paar simpele trucs en tips kun jij voor jezelf een permanent vakantiegevoel creëren, zo haal jij meer uit je vakantiegeld en hoef je het niet alleen met een paar herinneringen te doen na een mooie tijd in het buitenland.

Momenten van ontspanning

Geef je vakantiegeld niet uit aan zaken die opgaan in de waan van de dag, dit is heel verleidelijk maar neemt ook meteen het leuke aspect van het vakantiegeld weg. Geef het echt bewust uit aan iets wat een waardevolle toevoeging is aan je leven. Een voorbeeld is hiervan een (opblaasbare) jacuzzi, zwembad of tuinhuis. Door dit soort uitgaven voeg jij echt iets toe aan de levensplezier wat je haalt uit jouw huis en waar je jaren plezier van hebt. Een zwembad en jacuzzi klinken heel duur, maar als je de prijzen bekijkt zul je je verbazen over de werkelijke kosten. Deze vallen reuze mee en je kunt ze vaak al aanschaffen van één jaar vakantiegeld. Een tuinhuis is dan vaak weer wat duurder, maar met de nodige doe-het-zelf werklust kun je al een heel eind komen.

De aanvullingen

Heb je eenmaal dat tuinhuis of die veranda aan je huis gebouwd, richt het dan ook zo in dat je er echt een heerlijke relaxplek van maakt. Een klein beetje vakantie in je eigen tuin. Vul het dan aan met een hangmat, een loungebank en misschien wel een buitenkeuken. In de winter een warmtebron als een heater of houtkachel erbij en jij hebt in elk seizoen een vakantiegevoel in je eigen tuin. Ook met zaken als sfeerverlichting kun je dit gevoel nog eens extra vormgeven. En vergeet ook niet bijvoorbeeld een relaxte hangmat aan te schaffen. Kies voor een hippe variant van goede en duurzame kwaliteit en je zult er jaren plezier van hebben. Let wel op dat deze aankoop ook nadelen heeft, er gaat namelijk ruzie ontstaan over wie er als eerste in de hangmat mag! Kies daarom voor de zekerheid voor de tweepersoons hangmat.

Je vakantiegeld een jaar niet uitgeven aan een eenmalige vakantie maar juist aan een langdurig vakantiegevoel thuis is een goed idee. Door dit te doen geef jij jezelf een permanent vakantiegevoel in je eigen huis. Een gevoel waar je jarenlang van kunt genieten!

Meer weten over vakantiegeld? Hoeveel vakantiegeld krijg je en wanneer? En wat is een slimme manier om je geld te besteden? Bekijk het artikel ‘Alles over vakantiegeld‘.