Stijlvol de Ibiza stijl in je huis, drie tips!

Opeens wou iedereen een interieur in de Ibiza stijl, iets wat goed te begrijpen is want als het goed gedaan wordt ademt het rust en ruimte uit. Maar het kan ook te veel zijn, dan neigt het eerder naar goedkoop en too much. De kunst zit hem in het doseren en het kiezen van de juiste spullen. Hoe jij in je interieur wel een relaxte Ibiza vibe creëert zonder dat het overheerst en goedkoop wordt? Hier de tips op een rij.

1. Koop bewust

Zoals met alles wat een grote trend opeens wordt; de massaproductie komt meteen op gang. Je kunt de winkels je wel voorstellen waar opeens allemaal ‘hout beschilderde’ bordjes lagen met love en happiness erop. Van de Action tot de Xenos, overal kon je Ibiza stijl producten kopen. Dat deze in werkelijkheid uit lage lonen landen komen en gemaakt zijn van producten met zeer dubieuze oorsprong nemen we voor lief.

Maar dit is dus alles wat de Ibiza vibe van origine níet is. Kies daarom voor spullen en winkels met een goed gevoel. Eerlijk geproduceerd met oog voor duurzaamheid. De hangmatten van Luilak zijn zo’n voorbeeld. Een hangmat kun je overal kopen, maar een hangmat met goed gevoel niet. Kortom, kies voor eerlijke producten.

2. Koop specifiek

Ga liever voor een paar echte eyecatchers dan allerlei kleine tierelantijntjes. Een paar statementpieces zijn beter dan een huis vol troep. Een hangmat is een voorbeeld van een item wat een statement is, zeker wanneer je gaat voor een hangmat met een Ibiza print die daar echt bij past. De hangmatten van Luilak zijn zo’n voorbeeld van een statement piece. Maar wel weer één die je ook weg kunt halen als hij wel even in de weg hangt. Samen de Ibiza vibe ervaren? Koop dan een tweepersoons hangmat!

3. De basis is wit

Om geen overdaad te creëren is het belangrijk de basis van je interieur rustig te houden. Ga voor rust en reinheid en verf de muren wit. Kies voor een natuurlijke vloer zoals eikenhout of natuursteen. Op basis hiervan kun je juist afwisseling en variatie aanbrengen. Wanneer je dan kiest voor bijvoorbeeld een geprinte hangmat, zul je zien dat deze opvalt maar niet overheerst. Alles draait om een juiste balans.

Stijlvol de Ibiza stijl in je huis creëren is zeker mogelijk, het succes valt of staat met de keuze van de juiste eerlijke producten en niet alles maar te kopen bij de grote bedrijven. Kies liever voor één duur(zaam) product dan tien goedkope producten!