Wil je een Ibiza tuin? 3 tips!

Lange, zwoele zomeravonden in je tuin met vrienden en familie. Iets waar we ontzettend naar kunnen verlangen én van kunnen genieten als het eenmaal zover is. Tafels vol eten en goed gevulde glazen. Natuurlijk maakt het gezelschap veel uit, maar de vibe die in je tuin hangt ook zeker. En welke vibe is meer relaxt dan een heerlijke mediterrane Ibiza stijl tuin. Dat je hiervoor je hele tuin overhoop moet halen? Zeker niet. Met deze drie tips tover jij in een handomdraai jouw tuin in een Ibiza stijl tuin.

Tip één; chillplekjes

Een degelijke Hartman tuinset was jarenlang het enige wat we qua meubilair aantroffen in veel tuinen. Vandaag de dag is dat wel even anders. De loungeset is in veel tuinen een vaste waarde geworden. Toch is voor een echte Ibiza tuin meer nodig. Wat onmisbaar is? Een trendy Ibiza hangmat! Dit is hét item om meteen een Ibiza vibe in je tuin te introduceren. Wanneer je kiest voor een hangmat met een fijne print en van een eerlijk materiaal dan weet je zeker dat je goed zit.

Overweeg je een hangmat in de tuin op te hangen? Door niet één maar meerdere chillplekjes in je tuin te combineren wanen je gasten zich helemaal in Ibiza. Geen statisch gezelschap aan één tafel, maar dynamiek voor iedereen met de rustpunten waar dat nodig is. Nog meer gezelligheid? Ga dan voor een tweepersoons hangmat. De hangmatten van Luilak zijn perfect voor een echte Ibiza tuin.

Tip twee; de buitenkeuken

Natuurlijk is zo’n hippe Green Egg ontzettend leuk en lekker. Maar voor de echte Ibiza vibe raden wij je aan om te investeren in een daadwerkelijke buitenkeuken. In Ibiza is het natuurlijk vaak mooi weer, een echte keuken buiten is daar dan ook heel gewoon. Wanneer jij in jouw tuin de buitenkeuken strategisch positioneert, kun je zelfs in de winter ermee uit de voeten. Gewoon onder de veranda en hup, buitenkoken het hele jaar rond!

Tip drie; licht uit, spot aan

Verlichting is niet alleen binnenshuis maar ook buitenshuis ontzettend belangrijk. Investeer voor een echte Ibiza tuin naast een hangmat ook in de juiste verlichting. Wanneer jij kiest voor speelse lampjes aan een snoer door de hele tuin, zul je direct een heerlijk Zuid-Europees gevoel krijgen. Wissel dit af met buitenkaarsen en fakkels en er niks meer wat jou herinnert aan het feit dat je níet op vakantie bent in het heerlijke Ibiza.

Kortom, met bovenstaande drie tips zit jij voortaan in je eigen achtertuin met een heerlijke Ibiza vibe. Dat hier dure investeringen voor nodig zijn is een achterhaald beeld. Met een paar kleine aanpassingen kom jij al een heel eind!