Zo haal je buiten naar binnen in de winter

De tijd van het jaar dat we vroeg de gordijnen sluiten en de open haard aansteken is voor velen een heerlijke knusse tijd. Toch gaan we naar verloop van tijd wel de lange zomeravonden en het lekkere weer missen. Dan hebben we het nog geen eens aan het gebrek aan Vitamine D wat we hiermee oplopen. Er zijn echter wel een paar slimme trucs te bedenken die ervoor zorgen dat jij ook in de winter toch het buitengevoel hebt. Welke dat zijn? Hier vind je ze op een rij.

Allround hangmat

Dat een hangmat alleen voor de lange zomers in de tuin is? Zeker niet! In ieder geval niet wanneer je voor een hippe hangmat van Luilak gaat. Deze hangmatten zijn eerlijk geproduceerd, super comfortabel én geschikt voor zowel binnen als buiten. Een hangmat is een garantie voor vele relaxte momenten. In de winter binnen in de hangmat een boek lezen met een wijntje bij de hand? Een heerlijke besteding van een druilerige zondagmiddag. En hadden we al gezegd dat de hangmatten ontzettend stijlvol zijn? Kortom, een hangmat haalt buiten naar binnen maar binnen ook weer naar buiten!

Overdekt buiten

Al jaren achter elkaar zien we de vraag naar overkappingen en veranda’s toenemen. Ook bij huizen die hier in eerste instantie niet geschikt voor zijn zien we ze vandaag de dag toch terug. Hier worden vaak creatieve oplossingen voor bedacht zoals het inzetten van een tuinhuis met overkapping of een uitbouw. Zo’n overdekte buitenplaats zorgt ervoor dat jij het hele jaar rond gewoon buiten kunt zitten, al dan niet onder een fleecedeken of bij een buitenhaard. Ook terrasverwarmers worden steeds beter én duurzamer. Combineer dit met een hangmat onder de veranda en je hebt niet meer door dat het hartje winter is!

Groen doen

Een laatste tip waardoor je toch het gevoel hebt dat je een beetje buiten bent, ook in hartje winter, is het binnenhalen van veel groen in huis. Dus niet alleen dat wekelijkse bosje rozen van de markt, maar ook echt planten en binnenbomen. Dit is niet alleen goed voor je mindset maar ook nog écht gezond. Groen in huis zorgt er namelijk voor dat er letterlijk meer zuurstof is. Iets wat zeer belangrijk is in de winter wanneer de ramen meer gesloten zijn.

Kortom, ook in de winter kun je nog volop frisse lucht krijgen. Hang een hangmat in je woonkamer óf een hangmat onder je veranda. Koop groen en vergeet niet een plaid aan te schaffen. Zo kom jij de winter wel door!