De Luilak uithangen met een goed gevoel

De Luilak uithangen met een goed gevoel

Luieren in een hangmat is het toppunt van ontspannen. heerlijk leven: De Luilak uithangen met een goed gevoel. Na een drukke dag op werk of een slopend uurtje sporten, is een Luilak momentje de beste beloning. Maar als u wist dat uw hangmat is geproduceerd met respect voor het welzijn van medemens én natuur. Maakt dat je goeie gevoel niet helemaal compleet?

Ons luilakplezier moet niet ten koste gaan van anderen. Daarom betaald u bij Luilak een eerlijke prijs voor uw hangmat of hangstoel. De arbeiders die in Zuid-Amerika de producten vervaardigen krijgen wat ze verdienen, een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. Luilak ziet hier dan ook op toe door regelmatig de productiehallen in Zuid-Amerika te bezoeken.

Duurzaam produceren

De productie van katoen is een proces waarbij enorm veel water nodig is. U kunt het zich misschien niet voorstellen, maar voor de productie van 1 kilo katoen is circa 8.000(!) liter water nodig. Gelukkig zijn er bij Luilak hangmatten en hangstoelen te verkrijgen die uit 100% gerecycled katoen bestaan. Overblijfselen van de textielproductie worden weer omgezet in een katoenvezel. Hiermee wordt niet alleen een hoop water bespaard, maar heeft de afvalindustrie ook een hoop minder afval te verwerken, wat het milieu zeker ten goede komt. Ook dat is: heerlijk leven: De Luilak uithangen met een goed gevoel.

De productie van katoen gaat niet alleen gepaard met veel waterverbruik, maar ook met veel gif en pesticiden. Om de productie van katoen zo efficiënt mogelijk te maken wordt hiermee het onkruid bestreden. Ook worden de katoenplanten genetisch gemodificeerd om het groeiproces te versnellen. Wanneer u kiest voor een ‘bio katoen’ hangmat of hangstoel van Luilak is er geen gif en genetische modificatie gebruikt tijdens het groeiproces van het katoen. Hier wordt door verschillende instanties streng op toegezien, en het bio katoen van luilak is dan ook voorzien van het GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk.

U neemt niks, u geeft zelfs!

Zoals u heeft kunnen lezen hoeft uw luilakplezier niet ten koste te gaan van het welzijn van uw medemens en het milieu. U draagt er zelfs aan bij! Want van de opbrengst van elk verkocht Luilak product gaat €1,- rechtstreeks naar La Vecina, de stichting die zich bekommert om de kansarme kinderen in Colombia.

Maatschappelijk verantwoord luieren, dat voelt goed! Ook hier: heerlijk leven: De Luilak uithangen met een goed gevoel.