Home » Hangmat afmetingen

Hangmat afmetingen

Waarschijnlijk ben je het wel eens tegengekomen. De benamingen eenpersoons hangmatten, tweepersoons hangmatten en familiehangmatten. Het zijn termen die gebruikt worden om onderscheid te maken tussen de afmetingen van de hangmat. Niet voor het aantal personen waarvoor de hangmat geschikt is. Waarom? Dat leggen wij je uit. 

Voor optimaal comfort is het van groot belang om de juiste maat hangmat te kiezen. Hangmatten zijn verkrijgbaar in drie hangmat afmetingen, namelijk 300 x 140 cm, 350 x 160 cm en 400 x 180 cm. Deze hangmatten worden ook wel eenpersoons hangmatten, tweepersoons hangmatten en familiehangmatten genoemd.  

Welke hangmat afmeting kies ik? 

Hoe breder de hangmat, des te comfortabeler je ligt. De extra ruimte bied je de bewegingsruimte die je nodig hebt om weg te dromen in je hangmat. Hoe groter de hangmat hoe meer ondersteuning voor je rug en nek. Heb je al een specifieke plek waar je de hangmat neer wilt hangen? Houd dan rekening met de lengte van de hangmat tijdens je keuze. Let ook op de hangmat afmetingen als je al een hangmat standaard in huis hebt. Meer informatie over de hangmat met standaard lees je hier.

Eenpersoons hangmatten

Eenpersoons hangmatten zijn de kleinste hangmatten. Een eenpersoons hangmat heeft een afmeting van 300 cm in de lengte, dit is inclusief de touwen. En 140 cm in de breedte. De eenpersoons hangmatten hebben een draagkracht van 120 kg. Een eenpersoons hangmat wordt vaak gebruikt voor een kind of tiener. De eenpersoons hangmatten van Luilak zijn de Tones hangmatten. Ook de Ibiza collectie is verkrijgbaar in de afmeting van een eenpersoons hangmat. Kies dan de Ibiza 300.

Tweepersoons hangmatten

Tweepersoons hangmatten hebben een fijne medium maatvoering en zijn dan ook het meest populair. De afmeting van de tweepersoons hangmatten is 350 cm lang en 160 cm breed. De tweepersoons hangmat heeft een maximale draagkracht van 160 kg. De tweepersoons hangmatten van Luilak zijn de populaire Sounds hangmatten. Daarnaast is de Ibiza collectie ook verkrijgbaar in deze afmeting. Kies dan de Ibiza 350.

Familie hangmatten

Familiehangmatten geven het meeste comfort omdat ze de meest ruime maatvoering hebben. De familiehangmatten hebben namelijk een afmeting van 400 cm lang en 180 cm breed. De familie hangmat heeft een draagkracht van maximaal 200 kg. Een tip van ons. Ga er alleen in liggen voor optimaal comfort. De familie hangmatten van Luilak zijn onze grote favoriet, de Stars hangmatten. De Ibiza collectie is ook verkrijgbaar in de afmeting van een zogenoemde familie hangmat. Kies dan de Ibiza 400.


Let’s keep in touch

Blijf op de hoogte van al onze voordelige acties en nieuwste tips om zo fijn mogelijk te relaxen! Volg ons via de social media kanalen op Facebook en Instagram.