NIETS WORDT IETS.

Luie Zakelijke hangmatten vind je op deze pagina. Benieuwd wat wij goed management vinden?

NIETS WORDT IETS.

Vanmorgen onder de douche, tussen slapen en waken, hangend aan de douchekop, vroeg ik me af, hoe ik deze boodschap voor ‘t voetlicht kon krijgen op de website. Kletterend warm water over mijn lijf en VERDER NIETS brachten me bij onderstaande. Het kwam tot me OMDAT IK STIL STOND. Het doet me denken aan mensen die peinzen en antwoorden vinden in de file. Schijnbaar onbelangrijke momenten waarop “HET” er ineens is.
‘Niets’ is ineens ‘iets’ geworden.  

Management 1.0

Management van schreeuwend “Meer! Sneller! Harder!” ligt achter ons. Gelukkig. Management waarbij zicht is op de medewerker, balans gezocht wordt tussen privé en werk, dat is het nieuwe credo. Juist de balans tussen in- en ontspanning, actief en in-actief. Maar dat gaat niet vanzelf.

Niet lui, maar ziek.

In 2016 ontstond maar liefst 36% van het ziekteverzuim door werkstress en 1 miljoen Nederlanders had last van (verschijnselen van) burn-out. Als Directie is het dan ook, meer dan ooit, nodig om het verschil te maken voor uw medewerkers. De oplossing is even eenvoudig als complex. Stilstaan en naar jezelf durven kijken.

Te lui (of te bang) om enveloppen open te maken?

Niets doen is lastig. Want dan kom je tot stilstand. Doorgaan zijn we gewend. Het is ons aangeleerd. Met niets doen kom je ook in aanraking met delen in jezelf waar je liever niet mee in aanraking wil komen. Die “enveloppen” maken we liever niet open. Voelen en ervaren dat sommige zaken toch niet zo goed gaan als het aan de buitenkant wel lijkt. Toch is het wel belangrijk “de enveloppen van het leven” wel open te maken”. Dat is stap 1. Kop in zand lost immers sowieso niets op?!

Help medewerkers lui zijn.

Voelen en ervaren is dus moeilijk. Help de medewerkers daarbij. Nodig ze uit stil te gaan staan; moedig ze aan de enveloppen open te maken. Dat is de eerste en wellicht belangrijkste stap in het vergroten van het gewenste hogere rendement.

Lui op vakantie.

De zomerborrel – vlak voor de zomervakantie is zo’n moment waarop directie het verschil kan maken. Een klein moment groot maken. Nodig ze uit van de vakantie te genieten. Nodig ze uit compleet stil te gaan staan. Nodig ze uit hun persoonlijke enveloppen open te maken.

Niet ziek maar lui.

Om uw medewerkers het iets makkelijker te maken; bedank de medewerkers voor hun inzet, betrokkenheid en professionaliteit, maar bovenal, geef ze een hangmat en een boodschap mee om te ontspannen. “Ga in de hangmat die ik je meegeef!  Relax en kom uitgerust terug. Open je eigen enveloppen en start het nieuwe seizoen weer met frisse energie.”

Hangmat van de zaak.

De hangmat wordt gemaakt in de kleuren van uw organisatie. Natuurlijk van biologisch katoen en natuurlijk krijgen de fabrieksarbeiders een eerlijk loon. Tenslotte gaat € 1 per hangmat naar het kindertehuis in Colombia. Niet alleen de collega zelf heeft hiervan plezier, ook de partner en kinderen wordt een moment van rust gegund. De investering bedraagt ongeveer drie tientjes per medewerker, per hangmat. Om de kosten hoeft u het “niets doen” dus niet te laten.

Hennug an, en rap ‘n beetje!

Het is nog lang geen hangmattenweer. Klopt. Maar een hangmat in de kleuren van uw organisatie produceren en uit Colombia hier naar toe te laten komen, vraagt enige voorbereidingstijd. Aarzel niet, reageer op dit artikel, stuur m door naar “de baas” of neem contact op, we liggen actief voor u klaar in de hangmat! 038-4250420 of info@luilak.nl.

Voorstellen nieuwe collega’s Mick Strijdveen

Mick Strijdveen onze nieuwe stagiair stelt zichzelf voor. Wie is hij en wat komt hij bij Luilak doen?

Hoi hoi…

Graag wil ik aan jullie voorstellen onze nieuwe collega Mick Strijdveen.

Mick Strijdveen onze nieuwe stagiair stelt zichzelf voor. Wie is hij en wat komt hij bij Luilak doen?Wie ben ik?

Ik ben Mick Strijdveen en ben 20 jaar oud. Ik doe de opleiding Junior accountmanager niveau 4 op het Deltion College
te Zwolle. Daar ben ik een 3e jaar student en dit is tevens ook mijn examenjaar. Ik woon al sinds dat ik geboren ben ik het gezellige kleine dorpje Broekland. Daar woon ik same
n met mijn ouders, een broertje en een zusje. Naast het luieren in de avonduurtjes ben ik ook zeer sportief en doe dan ook aan verschillende sporten zoals: voetbal, zwemmen en fitness.

Luilak

Sinds begin september ben ik werkzaam als stagiair bij Luilak. Ik vind het hier zeer gezellig en naast de gezelligheid is er een goede werksfeer. Luilak bied leuke producten aan. Ik zal mij vooral bezig houden met de verkoop, en het zorgen dat de door u bestelde producten op tijd verzonden worden. Mocht u een keer langs willen komen dan kan dat natuurlijk altijd. Dan help ik u graag.

 

 

 

We hopen dat je Mick Strijdveen  nu iets beter kent. Wil je meer van Mick Strijdveen weten? Neem dan contact op via 038 42 50 420 of stuur een mailtje naar info@luilak.nl.

Same Day Delivery

Same Day Delivery Fiets koerier. Voor half 12 besteld de zelfde dag nog in huis. Deze optie maakt het allemaal mogelijk.

Vanaf heden is het mogelijk om bij Luilak gebruik te maken van de verzendoptie; ‘ Same Day Delivery ’. In de ochtend een bestelling plaatsen en in de avond al luieren in je nieuwe hangmat of hangstoel.

Hoe werkt Same Day Delivery?

Bij jouw bestelling kies je voor de verzendoptie Same Day Delivery. Vervolgens pakken wij jouw bestelling in. In je mailbox verschijnt een mailtje met onder andere het telefoonnummer van een sportieve bezorg(s)ter. Je kan met deze sportieve bezorger contact houden via Whatsapp. Ben je net bij de supermarkt als de bezorger bij jou langs komt? Geen probleem, stuur een appje en de bezorger komt jouw kant op. Als de fietskoerier bij jou is met je pakketje hoef je alleen nog maar een handtekening te zetten. Vervolgens kun je gaan genieten van je hangmat, hangstoel of ander lui product die je hebt besteld.

Als je de bestelling voor 11:30 hebt geplaatst ontvang je de bestelling dezelfde dag nog. Plaats je de bestelling na 17:00 uur ontvang je het de dag erna. Kijk voor alle regels naar de veel gestelde vragen

Fietskoerier

Als je kiest voor Same Day Delivery ga je niet zomaar luieren. Je mag dan namelijk ook nog eens met een goed gevoel luieren. Als u kiest voor Same Day Delivery wordt je bestelling namelijk bezorgd door een fietskoerier. Op die manier wordt jou pakket op een duurzame manier geleverd en help jij ons mee voor een schonere lucht. Zo is je hangmat, hangstoel of 1 van onze andere producten niet alleen goed voor jou, maar ook goed voor het milieu! Meer informatie over de fietskoeriers vind je hier: https://www.fietskoeriers.nl/over/

Vragen?

Wilt u meer weten over Same Day Delivery? Kijk dan eens tussen de veel gestelde vragen. Staat je vraag daar niet tussen we helpen je graag verder. Mail je vraag naar info@luilak.nl of bel naar 038 42 50 420.

Gezocht: STAGIAIRES

Stagiaires gezocht. Wij zoeken altijd stagiaires. Wij willen graag mensen wat leren over het bedrijfsleven.

logo

 

Gezocht: STAGIAIRES

Luilak zoekt Stagiaires. Luilak BV in Zwolle is dé hangmat (web) winkel voor luieren. Luilak reist al meer dan 12 jaar naar Zuid-Amerika om daar de mooiste hangmatten en hangstoelen in te kopen. De organisatie heeft een uniek Business to Business concept ontwikkeld en levert daarnaast via de winkel en het web rechtstreeks aan consumenten. De organisatie werkt fair trade met biologische producten en met een eerlijke prijs voor de fabrieksarbeiders. Luilak steunt al jaren het kindertehuis La Vecina in Colombia. Luilak heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Luilak is op zoek naar stagiaires die begin Juni kunnen beginnen.

STAGIAIRES

Ben jij op zoek naar een commerciële stage? Ben je creatief, Heb je affiniteit met marketing en een vrolijke werkinstelling? Ben jij daarnaast ook nog een zelfstandige en proactieve student?
Dan komen wij graag met je in contact!
Wil jij een :

 • Commerciële talent worden?
 • Administratieve kanon worden?
 • SEO Specialist worden?
 • Marketing strategist worden?
 • Social Media expert worden?

Wat wij bieden..

 • Een plezierige, informele en leerzame werkomgeving
 • Een stagevergoeding
 • Volop ruimte voor creativiteit en iniatieven

Wij zoeken stagiaires die..

 • Leergierig zijn
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Proactief zijn

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij ons? Laat het ons weten! Stuur je motivatie en CV naar info@luilak.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar 038-4250420. We maken graag kennis met je!

Gezocht: COORDINATRICE (WEB) WINKEL

Gezocht:

Vacature Coördinatrice (Web) Winkel

Luilak bv in Zwolle is dé hangmat (web) winkel voor luieren. Luilak reist al meer dan 12 jaar naar Zuid-Amerika om daar de mooiste hangmatten en hangstoelen in te kopen. De organisatie heeft een unieke Business to Business propositie ontwikkeld en levert daarnaast via de winkel en het web rechtstreeks aan consumenten. De organisatie werkt fair trade met biologische producten en met een eerlijke prijs voor de fabrieksarbeiders. Luilak steunt al jaren het kindertehuis La Vecina in Colombia. De organisatie heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Luilak kent – anders dan de naam doet vermoeden – actieve medewerkers die in een informele sfeer het beste uit zichzelf willen halen.

COÖRDINATRICE (WEB) WINKEL m/v

Je bent verantwoordelijk voor de totale Business to Consumer markt. Je weet de verschillende distributiekanalen tegelijk in de lucht te houden en te ontwikkelen. Je realiseert tijdige en adequate afhandeling van de bestellingen. Je bent klantvriendelijk aan de telefoon en/of mail bij vragen, klachten en opmerkingen. Je stuurt inhoudelijk de stagiairs aan en voorziet ze van werk en begeleiding. Je bent een kei met social media en realiseert je dat juist daar de groei en de ontwikkeling in zit. Je bent leergierig en wil jezelf graag ontwikkelen. Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau. Je bent een starter op de arbeidsmarkt en gezien de samenstelling van ons team gaat onze voorkeur uit naar een jongedame. Je bent adequaat, vrolijk en vindt het belangrijk fluitend naar je werk te gaan.

 

solliciteren: andre.pranger@luilak.nl
informeren: André Pranger 06-30009503

Luilak design tafels

Dat luilak een expert is in hangmatten en hangstoelen is al jaren bekend. Maar wisten jullie dat luilak stiekem ook een geheime passie heeft? Naast de hangmatten en hangstoelen maakt luilak ook al jaren design tafels , stoelen en krukken van gerecycled materiaal

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging!

Dat luilak een expert is in hangmatten en hangstoelen is al jaren bekend. Maar wisten jullie dat luilak stiekem ook een geheime passie heeft? Naast de hangmatten en hangstoelen maakt luilak ook al jaren design tafels , stoelen en krukken van gerecycled materiaal. De handgemaakte tafels zijn bedacht tijdens het verhuizen van Luilak’s nieuwe locatie aan de popovstraat.

Luilak was opzoek naar vernieuwde kantoor tafels. Overal gezocht maar niks paste bij ‘The Luilak look’ Dus besloten we maar om zelf design tafels te gaan maken! Deze tafels zijn zo enthousiast ontvangen door vrienden, familie en klanten van Luilak, dat we besloten meer en vaker dit soort tafels te gaan maken voor verkoop.

Onze tafels worden op bestelling gemaakt. De maat , hoogte, kleuren enfin alles is costumizable. Dus 100% jou smaak met een vleugje luilak.

PP PersoneelsdienstenLuilak design tafel

Luilak design tafel 2In de huisstijl van PP Personeelsdiensten, heeft Luilak ook designer tafels in de maak! Een nieuwe jaar en een nieuwe uitdaging  in de vorm van een leuke bestelling van onze vrienden van PP personeelsdiensten.  Acht op maat gemaakte tafels in frisse PP kleuren. Bloed, zweet en tranen, maar vooral veel passie is in deze tafels gestoken.  Luilak kleurt Roze voor PP.

Meer weten over PP of opzoek naar een nieuwe uitdaging bezoek hun website www.PPonline.nl

  Van luilak voor jou

Heb jij ook interesse in een op maat gemaakte Luilak tafel? Neem dan gerust contact op met ons op: 038-42 50 420 of mail ons naar : Info@luilak.nl

Luilak Zoekt figuranten!

Luilak Zoekt figuranten

Luilak Zoekt figuranten!

Luilak Zoekt figuranten!voor een aantal promotie video’s zijn we opzoek naar vrouwelijke figuranten.
Op 5 September gaan we samen met MRK media een aantal video’s opnemen in de buurt van Amsterdam

Ook zoeken we een Djembe speler of percussieband die relaxed muziek speelt.

Meer informatie of interesse? Stuur een mailtje naar MRK media! (info@mrkmedia.nl)

VVV Cadeaubon

Vanaf nu kun je bij Luilak ook betalen met gebruik van een VVV cadeaubon!

VVV cadeaubon

Luilak is dé webwinkel voor luieren. Al meer dan 10 jaar reizen wij naar het zonnige zuiden om daar rechtstreeks bij de producent de mooiste producten in te kopen.
Wij doen alleen zaken met bedrijven die geen gebruik maken van kinderarbeid, milieu verantwoord werken en gecertificeerd zijn. Eerlijke handel dus!
Ook werken we samen met de kinderweeshuis La Vecina in Colombia, met elke aankoop bij Luilak help je ons de weeshuis ondersteunen.
Dus een Luilak zo uit Zuid Amerika, via Zwolle, bij jou in de tuin. Of in de slaapkamer, woonkamer, op je balkon, op het strand, in de badkamer of waar je maar wil genieten van jouw Luilak.

Hoe wissel ik mijn VVV cadeaubon in?

Om je VVV cadeaubon te gebruiken bij onze webshop doorloop je deze stappen:

  1. Kies wat leuks uit in de webshop
  2. Ga naar je winkelwagen
  3. Vul de couponcode in, de coupon codes zijn als volg:
   • Cadeaubon waarde 5 euro :VVV5
   • Cadeaubon waarde 7,50 euro :VVV750
   • Cadeaubon waarde 10 euro : VVV10
   • Cadeaubon waarde 12,50 euro : VVV1250
   • Cadeaubon waarde 15 euro : VVV15
   • Cadeaubon waarde 20 euro : VVV20
   • Cadeaubon waarde 25 euro : VVV25
   • Cadeaubon waarde 50 euro : VVV50
  4. Rond je bestelling af op de normale wijze.
  5. Stuur je VVV cadeaubon op naar:
   • Luilak b.v.
   • Popovstraat 86
   • 8013 RK Zwolle

Zodra wij je VVV Cadeaubon binnen hebben maken we je bestelling gereed!!

Je kunt meerdere bonnen gebruiken om meer korting te krijgen.

Luilak in de Krant

Hangmat Fine Art Ibiza XXL. Een vrolijke hangmat waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt de hangmat zowel binnen als buiten gebruiken

Vandaag verschenen onze nieuwe hangmatten ‘Ibiza’ en ‘Birds’ in alle Nationale dagbladen van Nederland! Hangmat Fine Art Ibiza en de Fine Art Birds zijn gewoonweg geweldige hangmatten. Spiksplinter nieuw in onze collectie, en alleen in onze hangmatten collectie!

De Fine Arts hangmatten zijn van Jacquard geweven stof en verkrijgbaar in leuke printjes. Door en door geweven en dat zie je. Alles is kwaliteit aan dit product. Half katoen en half prolypropyleen. Een super zacht product dat een sieraad in je tuin. Door de vele kleuren is deze hangmat ook uitermate geschikt om binnenshuis te gebruiken. De Fine Arts hangmatten zijn flink groot met een afmeting van maar liefst 160 cm breed en 380 cm lang.

Heerlijk om hier alleen in te liggen, maar zeker ook geschikt voor om te genieten met zijn tweeën. Onze hangmatten zijn er groot genoeg voor.

Waar kun je allemaal een hangmat hangen?

Hangmat Modesta. Een vrolijke hangmat waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt de hangmat zowel binnen als buiten gebruiken

hangmatophangman weet raad 2 hangmatophangman weet raad 1

Je hangmat ophangen? De hangmatophangman weet raad!

De hangmatophangman weet raad wanneer jij niet weet hoe of waar jij jouw hangmat moet ophangen. Een hangmat kun je overal hangen. Het belangrijkste voor het ophangen van een hangmat is dat je minimaal twee stevige ophangpunten hebt. Dit kan bijvoorbeeld een muur, paal, of boom zijn. Heb je maar één stevige ophangpunt, dan is het niet direct een probleem. Het merk ‘Amazonas’ heeft daar een ideale oplossing voor: de Madera. Deze twee punten moeten minimaal het helft van de gewenste gewicht kunnen dragen. Test of onderzoek goed of deze ophangpunten het gewicht kunnen dragen om zo schade te voorkomen.

Heeft u geen goed dragende muren , bomen of constructies is dat nog geen probleem, een hangmat standaard is een ideale oplossing in deze situaties. Een hangmat standaard is een constructie gemaakt van hout of metaal die speciaal gemaakt zijn om hangmatten in op te hangen. Een standaard heeft als toegevoegde waarde dat je ze makkelijk kunt opbergen. Als je een hangmat standaard in de tuin gebruikt kun je ook nog een je hangmat eenvoudig verplaatsen naar bijvoorbeeld de zon of de schaduw. Onze selectie aan hangmatstandaards en ophangsystemen kunt u hier vinden: Hangmatstandaards

Hoe hoog moet je een hangmat hangen?

De hoogte van de ophangpunten van een hangmat worden bepaalt door een simpele vuistregel: lengte ruimte/ 2 = ophang hoogte. Dus stel voor je hebt twee palen op 4 meter afstand van elkaar is de aangeraden ophang hoogte 2 meter. Wel moet je rekening houden dat je minimaal 50 cm tussen de onderkant van de hangmat en de vloer behoudt.

Hoeveel ruimte heb ik minimaal nodig voor mijn hangmat?

De minimale ruimte die een hangmat nodig heeft om goed te hangen is eigen lengte -20cm. Heb je een kleine ruimte dan zal je hangmat te los hangen waardoor je in een slechte houding gaat liggen. Deze houding is niet goed voor je rug en ligt niet lekker!

Voor Amerikaanse style hangmatten bijvoorbeeld de Kingsize California moet je rekening houden met het feit dat deze een beetje rekken. Als de hangmatten net uit de verpakking komen zijn ze iets kleiner dan de verpakking aangeeft. Hou de lengte aan die de verpakking aangeeft! Als je de hangmat voor het eerst ophangt kunt je het best zo zwaar mogelijk in gaan zitten zodat hij rekt. Trek dan de ophang touw weer strak. Herhaal deze handeling tot de hangmat niet meer rekt.

Wil je meer informatie over het ophangen van een hangmat? Of weet je niet zo goed waar de hangmat moet komen? Neem contact op met de hangmatophangman:
Via de mail: info@luilak.nl
Via de telefoon: 038-42 50 420
Of via facebook: https://www.facebook.com/luilak

Thuiswinkel Waarborg

Het thuiswinkelwaarborg

Thuiswinkel waarborg

Luilak, de webwinkel voor luieren, heeft sinds 5 jaar de Thuiswinkelwaarborg!!Deze maand hebben we alles in gevuld voor onze 6de certificering. We zijn dus weer gecertificeerd!! Dit betekent voor u als consument de vertrouwde Luilak service.
De thuiswinkel waarborg is een garantie, dat wij minimaal voldoen aan de verschillende wet en regelgeving en ook en de wensen van de online kopers.

wat zijn de garanties van de thuiswinkel waarborg

Alle leden van Thuiswinkel.org worden jaarlijks gecertificeerd. De certificering biedt de consument o.a. 6 zekerheden:
Weten met wie u zaken doet en hoe u het bedrijf gemakkelijk kunnen benaderen
Algemene voorwaarden zijn overeengekomen met de Consumentenbond
Veiligheid en privacy
Veilig betalen
Bedenktijd: 14 dagen
Onafhankelijke klachtenbemiddeling
Voor meer informatie over de thuiswinkel waarborg bekijk de pagina van de Thuiswinkel.org

Luilak steunt kindertehuis in Colombia !

nAHf3r1Z_400x400

La Vecina is een kindertehuis en biedt kinderen onderdak, onderwijs, eten en verzorging

 

Het kindertehuis staat in Cartagena, Colombia. Dit is vlak bij een fabriek waar Luilak een deel van de hangmatten ophaalt.
Het wordt gerund door een leuk Nederlands stel, Nathalie Rietman en Gerard van der Haas. La Vecinabetekent  “bij de buurvrouw”.  Zo zien zij zichzelf ook. Buren waar je terecht kunt voor hulp.In dit huis wonen enkele tientallen kinderen die zo een nieuwe toekomst krijgen. Weeskindertjes, of kindjes van ouders met drugs- en of alcoholproblemen. Luilak draagt La Vecina een warm hart toe.Voor elke verkochte hangmat maakt luilak 1 euro aan La Vecina over. Op die manier draagt u dus indirect ook bij aan het welzijn van deze kinderen! Klik op de fotos hiernaast om een kijkje te nemen bij De Buurvrouw.