Home » Relax-lessen

Relax-lessen

Rust is iets dat we allemaal nodig hebben. Maar hoe pak je nou op een goede manier je rust? In de hangmatten van Luilak kom je volledig tot rust en kan je je even volledig afsluiten van je drukke bestaan.

Wil jij relaxen als een pro? Of wil je weten waarom je zou moet kiezen voor een Luilak hangmat? We hebben onze belangrijkste relax-lessen op een rijtje gezet:


Waarom onze hangmatten uniek zijn?

Vol passie werken de medewerkers aan het perfectioneren van de unieke Luilak hangmatten. Aan de hand van de speciale Jacquard weeftechniek worden de stevige hangmatten van 100% biologisch katoen geproduceerd. Een eerlijke stof met een luxe zachtheid. 


Kan je in een hangmat slapen?

Je hebt er vast wel eens over nagedacht, ‘Zou je eigenlijk lekker kunnen slapen in een hangmat?’ En zo ja, ‘Is dit wel goed voor je rug?’.

Nou, je bent niet de enige die zich dit heeft afgevraagd. Een Zwitsers team van wetenschappers heeft een volledig onderzoek aan dit vraagstuk geweid. En hun bevindingen? Niets dan positief.


Ik ga op reis en ik neem mee…

Nederlanders nemen over het algemeen maar al te graag een kijkje over de grens. Maar wat gaat er allemaal mee op reis? Het is in ieder geval verstandig om een plekje in je koffer te reserveren voor een hangmat. Wij vertellen je waarom!


Welke afmeting hangmat moet ik kiezen?

Waarschijnlijk ben je het wel eens tegengekomen. De benamingen eenpersoons hangmatten, tweepersoons hangmatten en familiehangmatten. Het zijn termen die gebruikt worden om onderscheid te maken tussen de afmetingen van de hangmat. Niet voor het aantal personen waarvoor de hangmat geschikt is. Waarom? Dat leggen wij je uit. 


Hangmat met of zonder spreidstok?

Wat zijn de verschillen tussen een hangmat met spreidstok en een hangmat zonder spreidstok? En welke kies je? Dat leggen wij je uit. 

De klassieke hangmatten zonder spreidstok hebben een breder doek dan de hangmatten met spreidstok. Dit geeft je meer mogelijkheden om in de hangmat te liggen. Daarnaast is bij de klassieke hangmat het gewicht beter verdeeld.