Een mini-tuin inrichten? De drie tips!

Een grote oprijlaan en bijpassend gazon, een droom van velen maar een werkelijkheid voor weinigen. In een dichtbevolkt land als Nederland mogen we al lang blij zijn wanneer we een eigen tuintje hebben. Niets zo lekker dan op warme zomerdagen met een boek in je eigen tuin neerstrijken. Net zoals bij de kleine interieurs is het ook bij de kleine tuinen een kunst alle ruimte zo effectief mogelijk te gebruiken. Hoe je dit doet? Hier vind je dé drie tips!

1. Opgehangen staat netjes

Misschien wel de allerslimste tip voor het inrichten van een kleine tuin is het kiezen voor meubels die je kunt plaatsen en vervolgens ook weer kunt verwijderen. Nu is dit met een complete loungeset natuurlijk niet zo handig. Een hangmat daarentegen is hier perfect voor. Door te kiezen voor een hangmat weet je zeker dat jij op warme zomerdagen een plek hebt om heerlijk tot rust te komen, maar ook dat hij niet in de weg staat wanneer je de ruimte nodig hebt.

Een hangmat hang je daarnaast eenvoudig op in een kleine tuin. Maar ook wanneer hier geen gelegenheid toe is, is een hangmat nog steeds een goed idee. Een hangmat kun je namelijk ook kopen met een hangmatstandaard waardoor de hangmat altijd stabiel en veilig hangt. Ook met z’n tweeën is een hangmat nog steeds een goed idee. Er zijn namelijk tweepersoons hangmatten. Kortom, een hangmat is de nummer één musthave voor een kleine tuin.

2. Uitklapbaar

Naast een hangmat in de tuin is een tafel die je in- en uit kunt klappen ook echt onmisbaar. Er zijn super handige systemen op de markt die je kant- en klaar kunt ophangen, maar er zijn ook eenvoudig zelf tafels te maken die hieraan voldoen. Door deze tegen een muur of schutting te plaatsen kun je de tafel inklappen wanneer je de ruimte anders nodig hebt, maar uitklappen zodra het eten op tafel komt. Zo bespaar je zo weer een paar vierkante meter.

3. Groen gehangen

Plaats in een kleine tuin niet overal potten en planten, maar hang deze aan de wand in bakken. Hiermee geef jij je tuin toch een groen karakter, zonder dat dit onnodig veel ruimte kost. Een groene tuin is immers niet alleen mooi, maar ook goed voor moeder aarde. Dus naast de welbekende klimplanten, kun je ook overal mooie bakken ophangen met bloemen en planten. Scheelt ruimte en geeft lucht, letterlijk!

Kortom, ook in een kleine tuin kun je heerlijk genieten en alles uit zomerse dagen halen. Het is de kunst te weten hoe je dit doet. Met het gebruik van de juiste tools zoals een hangmat kom jij een heel eind! Geniet ervan!