Van schermtijd relaxtijd maken voor je kind; zo doe je dat

We kunnen er vandaag de dag niet meer omheen; kinderen en beeldschermen. Het beperken van de tijd dat je kind op een beeldscherm zit is dan ook een hele kunst. Ze zijn er aan verslingerd en willen niks liever dan de hele dag naar hun online helden kijken. Als ouder is dit natuurlijk niet wat je wilt, je wilt het liefste dat je kind lekker creatief bezig is of buiten in beweging. Helemaal beeldschermen verbieden is dan ook niet de oplossing. Er duidelijke oplossingen voor bedenken wel. Hoe je dit doet? Lees snel verder.

Maak er een feestje van

Ga niet op je kind constant lopen zeuren wanneer hij of zij even mag genieten van het kijken naar een beeldscherm, maar maak er juist een lekker relaxt moment van. Geef hem of haar wat lekkers te snoepen en creëer een comfortabele situatie. Het is voor een kind namelijk ook belangrijk af en toe echt even te kunnen ontspannen. Investeer in bijvoorbeeld een hangmat, zodat jouw kleine even heerlijk kan ontspannen en tot rust komen zonder dat er van alles van hem of haar wordt verwacht. Een hangmat is hier een perfecte tool voor. Met een hangmat zorg jij ervoor dat je kind even helemaal tot rust komt, zonder dat er allerlei andere afleiding is. Zo mag jouw kind ook echt even de luilak zijn.

Ergonomisch verantwoord luilakken

Een hangmat zorgt er daarnaast voor dat je lichaam zich eenvoudig aanpast aan de nieuwe situatie. Dit zorgt voor een ergonomisch verantwoorde houding, iets wat goed is voor de groei en ontwikkeling van je kind. Zeker wanneer een kind naar een beeldscherm kijkt is de neiging om de verkeerde houding aan te nemen zeer groot. In een hangmat is dit niet het geval. En om het nog wat gezelliger te maken, een hangmat voor 2 personen is ook gewoon mogelijk. Dan is het niet alleen meer een relaxmomentje van je kleine, maar ook van jou. Hoe gezellig is dat? Samen even helemaal tot rust komen in een hangmat.

Kortom, je kunt je kind prima af en toe even zijn moment op het beeldscherm gunnen. Het succes ervan valt of staat met goede regels en omstandigheden. Wanneer je hier duidelijke afspraken over maakt en de situatie zo creëert dat het ook echt een fijn moment is, dan is het voor iedereen een relaxt moment van uitrusten.