De leukste jungle kinderkamer maak je zo!

Een kinderkamer is super belangrijk voor een kind. Soms wordt dit nog wel eens onderschat, maar een eigen geborgen plek van je kind is essentieel voor zijn of haar ontwikkeling. Een plek die van hen is en waar ze hun eigen wereld kunnen creëren. Een kinderkamer moet dan ook vooral veilig en vertrouwd voelen. Geen bedreigingen en pottenkijkers. Het is dan ook aan te raden een kinderkamer in te richten naar de voorkeuren en wensen van je kind. Een stoere junglekamer is een thema wat binnen kinderkamers vaak terugkomt. Niet alleen bij jongens, maar ook meisjes. Dus zowel voor de kleine Tarzan als Jane hier enkel tips op een rij!

Groen doen

Natuurlijk staat de jungle voor groen, véél groen. Neem dit dan ook als uitgangspunt. Maak de muren groen, maar wel in een tint die ook rustgevend is. Toevallig is de trend voor interieurs vandaag de dag sowieso nogal groen georiënteerd. Er zijn dan ook genoeg leuke groene trends op de markt die voor een kinderkamer geschikt zijn. Heb je een iets ruimer budget? Dan kun je overwegen een schilder in te huren die muurschilderingen van bomen en planten maakt. Maar ook junglebehang is al ontzettend leuk.

Elke leeftijd

Natuurlijk zijn kinderen in de groei, dit zorgt ervoor dat de voorkeuren en wensen nog wel eens verschillen. Daarom is het ook goed om de basis enigszins neutraal te houden en de kamer vooral aan te kleden met accessoires. Dit houdt in dat het bed gewoon een mooie hoogslaper van kwaliteit is, zonder gekkigheid. Maar wél dat er een dekbedovertrek ligt van een slingerende aap.

Daarnaast zijn er ontzettend leuke extra’s zoals een hangmat van Luilak waar je kind ongetwijfeld verslingerd aan is. Een goedkope en kwalitatief leuke tool voor in de kinder junglekamer die veel gebruikt gaat worden. Is je kind erop uitgekeken? Door zijn veelzijdigheid is de hangmat overal in huis te gebruiken, van de woonkamer tot een hangmat in de tuin. Kortom, een jungle kinderkamer is snel gecreëerd. Door een paar leuke tools en een groene basis kom je al een heel eind. En een blij kind is een blije ouder, toch?